MAREA FLOCĂIALĂ PESEDISTĂ ABIA ÎNCEPE !

MAREA FLOCĂIALĂ PESEDISTĂ ABIA ÎNCEPE !(5524)


Nu mor de grija PSD, ba, dimpotrivă, dar nu pot să nu constat că imaginea marelui partid se degradează pe zi ce trece. În loc să înflorească, după ce a câștigat alegerile, se ofilește! Se vede treaba că unora nu le priesc victoriile obținute la scor, sufocându-se în propria lor unanimitate...

PSD pierde teren. Cel puțin, la capitolul imagine, după cum am mai menționat. Culmea, cu contribuția substanțială a celor două mari vedete de Cinema din interiorul partidului, Liviu Dragnea și Victor Ponta, acești monștri sacri ai luptei pentru putere.

Ciudată simbioză. Doi lideri ai PSD, cel de ieri și cel de azi, s-au luat la flocăială și nimeni nu-i mai poate opri ca să nu se compromită definitiv! Dacă se bagă și Traian Băsescu în mocirlă, marea flocăială pesedistă abia începe!

Excesul de orgolii duce uneori la gesturi inutile sau prostești. Ceea ce, la început, părea a fi o banală bălăcăreală între două țațe politice, iată, s-a transformat într-o dispută pe viață și pe moarte! Caftul dintre Dragnea și Ponta nu are nicio legătură cu politicul.

Conflictul își trage seva de răutate din cumulul de intrigi emanate de oglinjoara fermecată. Așa spartă cum e, bagă strâmbe. Cine este cel mai tare lider politic din țară? Aceasta-i întrebarea care a declanșat conflictul, după numărarea voturilor.

Când doi foști prieteni ajung să se dea reciproc în gât și să divulge din secretele lor comune, aruncându-și unul altuia cu lături în față, situația devine jenantă și de tot râsul! Dar și penibilă. Paradoxal, nu pentru domniile lor, pentru că, la noi, se obișnuiește ca rufele murdare să fie spălate în văzul lumii.

Suflecați până la brâu, Ponta și Dragnea spală rufele murdare la râu. E și un cântec pe tema asta cu un refren care abundă în cacofonii... Poluare maximă. În cazul de față, de pierdut pierde partidul, cu atât mai mult cu cât sunt indicii care mă îndreptățesc să cred că scandalul dintre cei doi nu se va încheia prea curând.

Dacă tot s-au făcut de râs în văzul lumii, măcar să-și desăvârșească opera. Să fie și dumnealor consecvenți în ceva.

În tentativa de a-și doborâ adversarul, Victor Ponta are un mare avantaj de partea sa. Liviu Dragnea este dominat de o teamă viscerală față de tot ceea ce se întâmplă în jurul său. L-a trădat, în primul rând, atitudinea conciliantă față de doamna Kovesi, pe care, se știe, foarte mulți pesediști o antipatizează. Cu toate acestea, deși a existat un moment favorabil, Liviu Dragnea nu a fost de acord să i se ceară demisia! Nu mai este sigur pe nimic. Prea mulți Brutuși s-au încolonat în spatele său cu pumnalul ridicat deasupra capului!

Victor Ponta a valorificat pasul înapoi făcut de fostul său camarad, și a devenit deosebit de incisiv. Fostul președinte al PSD cunoaște bine slăbiciunile acestuia și știe unde să apese ca să-l sufoce....

Deși Dragnea bravează în fața ziariștilor, îl trădează tremurul ușor al bărbiei, iritarea permanentă și exasperarea generată de insistența cu care Ponta îl calcă în picioare. Ca și cum nu ar fi suficiente presiunile la care este supus în plan politic și nu numai, disputele cu președintele Iohannis etc., Liviu Dragnea trebuie să facă față și atacurilor în serie bine dirijate de Ponta.

Într-o conferință de presă, de-a dreptul disperat, nu-și explica ce are Victor Ponta cu domnia sa! Mai ales că, după ce i-a rupt demisia în alb, se aștepta la o cu totul altă atitudine...

Sigur, nu am nici cea mai mică intenție să fac din actualul șef al PSD o victimă inocentă. Nu este cazul să-i plâng eu de milă. Și nici alții. Într-un fel, Liviu Dragnea a săpat și el la groapa în care a căzut, aceasta fiind destinată tânărului Ponta.

A ignorat, însă, total un amănunt foarte important. Victor Ponta s-a dovedit a fi deosebit de abil în relația sa cu liberalul Antonescu, pe care, în cele din urmă, l-a scos din joc.

Deocamdată, suntem în faza unui conflict personal, dar, în astfel de situații, e suficientă o singură scânteie pentru a intra în luptă și susținătorii războinicilor. Desigur, cu consecințe greu de evaluat.

Sorin Ovidiu Vântu spunea că PSD a câștigat alegerile și tot pe mâna sa le-a și pierdut!

Înclin să-i dau dreptate. În cazul unei noi condamnări a lui Liviu Dragnea, situația poate deveni critică pentru PSD și pentru guvernul actual. În aceste condiții, cum va mai putea fi pus în practică programul guvernamental!

Când doi se ceartă și ceilalți fac galerie, să nu ne mai mirăm de ce guvernul are toate șansele să cadă până la vară!
jooble.org