CEA MAI FRUMOASĂ SOȚIE , de Eugene Labiche, la Teatrul de Stat din Constanța

CEA MAI FRUMOASĂ SOȚIE , de Eugene Labiche, la Teatrul de Stat din Constanța(1498)


ASTĂZI, Duminică - 12 martie 2017, de la ora 19.00 (până la 21.00), Teatrul de Stat CONSTANȚA (T.S.C.) prezintă, la sediu (Bulevardul Ferdinand, nr. 11; fostul -- REGRETAT !!! -- Teatru de Revistă "FANTASIO" !), spectacolul cu PENULTIMA PREMIERĂ a acestei stagiuni:

Piesa ("COMEDIE-de- situaţie") „CEA MAI FRUMOASĂ SOȚIE” (titlul original: „Madame est trop belle”), de Eugène Labiche (Franța)

" Este un spectacol realizat de către reputatul regizor "Mc" (Mihai Constantin) RANIN, cu o prodigioasă activitate artistică, atât în România cât şi în Franţa, în prezent directorul Teatrului „Tony Bulandra”, din Târgovişte.
Lui Mc Ranin îi aparţin şi scenografia, ca şi ilustraţia muzicală !
Personalitate artistică prestigioasă a scenei româneşti, Mc RANIN este regizor, dar şi scenograf (membru al Uniunii Artiştilor Plastici - U.A.P. din România).
A trăit zece ani în Franţa, unde a studiat, la Sorbona (!) / Paris, cu teatrologul de origine română GEORGE BANU, dar s-a întors în România, considerând că este... mult mai palpitant să trăieşti aici !
În Franţa, a creat două companii teatrale, a colaborat cu Radio "France International" (R.F.I.), Muzeul de Artă Modernă din Paris, "Eurodisney" şi cu mai multe teatre.
În România, i se datorează primele spectacole de teatru... "monumental" (!),... "stradal" (!!) şi... "acvatic" (!!!), de la noi, şi este organizatorul consacratului Festival internaţional „Babel”, care are loc, anual (în luna iunie), la Târgovişte.

Piesa oferită de T.S.C. spectatorilor constănţeni este o "comedie-de-situaţii", din lumea burgheziei pariziene, în care intriga se ţese în jurul unei preafrumoase femei, curtate de către toţi bărbaţii din jurul ei.
Rolul principal (titular) este jucat, alternativ, de către: Florina Stănculeț și Georgiana Rusu.
Din distribuţie mai fac parte: Liviu Manolache, Nicodim Ungureanu, Andrei Cantaragiu, Remus Archip, Andu Axente, Luiza Martinescu, Adrian Dumitrescu, Alexandru Iacov, Laura Crăciun, Cosmin Mihale şi Gelu Ciobanu.

Autorul piesei, francezul Eugène LABICHE (1815 – 1888), era considerat, de către admiratorii săi, egalul lui... Molière (!!!), comediile sale (de tip: vodevil / "vaudeville") fiind apreciate ca... mai complexe şi mai puţin grosiere decât multe alte producţii de acelaşi gen, din epocă.

Dintre toate personajele care mi-au ieşit în cale şi pe care viaţa mi le-a oferit, am selectat... burghezul ! Prin excelenţă mediocru, atât în viciile cât şi în virtuţile sale..., el se află la... jumătatea drumului dintre erou şi ticălos, dintre sfânt şi desfrânat !”, spunea dramaturgul, referindu-se la opera sa. "

 

Agenția de bilete
- Program: luni și marți: - Închis; miercuri - Duminica: 11.00 - 19.00.
- Telefon: +40 241 488247 / +40 371 442592
- Biletele rezervate telefonic pot fi ridicate, de la agenția teatrului, cu cel puțin o jumătate de oră înainte de începerea spectacolului.
Prețul biletelor
- Standard: 25 lei - adulți, 6 lei - elevi și studenți, 6 lei - pensionari.
- Pentru "Grupuri-Organizate", de cel puțin 10 persoane: 15 lei - adulți, 5 lei - elevi și studenți; 5 lei - pensionari.
- La Premiere și la primele patru (4) reprezentații ale Premierei: 30 lei - adulți, 7 lei - elevi și studenți, 7 lei - pensionari.
Comunicat al conducerii T.S.C(T).:
"Interesul Dumneavoastră pentru spectacolele noastre este ONORANT și NE OBLIGĂ !
Nu uitați, din acest an, 2017, am schimbat un pic regulile de organizare, privind REZERVĂRILE: pentru că unele persoane rezervau locuri... fără a mai veni, apoi, la spectacol, am decis că rezervările vor trebui PLĂTITE CU 24 DE ORE ÎNAINTEA REPREZENTAȚIEI !
Astfel, dacă ați rezervat loc, Vă așteptăm la casierie, cu 24 de ore înainte de piesa respectivă, altfel rezervarea se anulează !
Vă MULȚUMM, Vă IUBIM și Vă AȘTEPTĂM la teatru !!! " 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri