FRĂȚIA LA CUȚITE

FRĂȚIA LA CUȚITE(1714)


După o lungă perioadă de război rece, cu ghionturi și piedici dușmănoase, măsurate în tot felul de apropouri reciproce și miștouri ieftine, Victor Ponta a înțeles, în fine, că fratele său pesedist, Liviu Dragnea, l-a scos din schema sa personală. La intuiția și flerul său politic, cu care se laudă adesea, a priceput cam greu ceea ce era de priceput. Frăția de cruce cu Dragnea s-a transformat în frăția la cuțite. Când nu te mai bagă în seamă Napoleon de Teleorman, ești ca și dus!

Liderul PSD are cerneala lui specifică pe care o aruncă asupra adversarului atunci când vrea să-l elimine. Cerneala se numește simplu - INDIFERENȚĂ, cu o eficacitate deosebită asupra orgolioșilor avizi de putere. Lui Victor Ponta i se întâmplă ceea ce i s-a întâmplat liberalului Antonescu, în raport cu domnia sa. Cu alte cuvinte, domnule Ponta, ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!

Dar, în politică, precum și în viață, toate se plătesc! Față de Antonescu, care s-a retras demn din coaliția cu, pe atunci, șeful PSD, domnul Victor Ponta a recurs la un gest de-a dreptul jenant de copilăros. Și-a prezentat demisia în alb din PSD! Adică, într-un alt registru, hai să o mai lungim, poate că, cine știe, se înmoaie Dragnea, sau se sperie, depinde de starea sa sufletească, și îi oferă un post de conducere în partid sau în altă parte!

Cum altfel s-ar putea împăca? Un politician hotărât, care ține la imaginea sa, pentru că Dragnea l-a marginalizat copios, își dă demisia pe bune și nu o mai scaldă cu alba - neagra... Ca să ce? Ca să prelungească agonia, când e clar că nu mai este loc pentru amândoi în aceași pătrățică, indiferent cât de mare ar fi partidul dumnealor!

O bună bucată de vreme, Liviu Dragnea a fost nevoit să stea în umbra lui Victor Ponta și presupun că a îndurat destule. Din acea perioadă, bine implementată în mintea lui, a căpătat un tic. De câte ori îl vede pe fostul său șef de partid, scrâșnește zgomotos din dinți. Aceași reacție o are ori de câte ori, ieșind în față ca un chibiț, Victor Ponta face tot felul de comentarii care îl deranjează vizibil.

E limpede că Ponta nu s-a acomodat cu statutul de simplu observator, care trebuie să vorbească doar cu acceptul lui Dragnea. În altă ordine de idei, nici actualul șef al PSD nu se simte bine cu Victor Ponta în spate, ca unul care pretinde că, prin prisma funcțiilor pe care le-a deținut, le știe pe toate. De altfel, scena cu demisia în alb, precum batista pusă pe țambal, nu a avut darul de a-l indispune pe Dragnea.

Cât timp se numără printre membrii importanți de partid, eventual ca o rezervă de cadre, Ponta reprezintă un pericol pentru poziția pe care o ocupă în prezent domnul Dragnea.  Cu aerul său de vulpe care știe să facă pe moarta în drum, Liviu Dragnea a jucat la perfecție rolul tânărului inocent...

Deși știe toată lumea că cei doi politicieni nu și-au mai vorbit de câteva luni de zile, ceea ce spune ceva despre frăția lor. Nu e prima tentativă a domnului Dragnea de a se lepăda de fostul său frate de cruce. Când generalul Oprea se afla în fruntea UNPR, domnul Dragnea era văzut destul de des în prezența acestuia. Chiar și la un șpriț! Încă de atunci, am semnalat o vizibilă răceală între Dragnea și Ponta, care începuse să fie marginalizat. Deloc întâmplător, într-o perioadă în care Ponta era luat din nou în calcul ca prezumtiv premier...

Chestia asta l-a costat destul de scump pe Victoraș! Acum, aruncă pe jos cu demisii în alb. Degeaba. O să constate că nimeni nu o să plângă după domnia sa cât timp Dragnea se află la butoane...
jooble.org