21 DE  ANI DE PUȘCĂRIE: MESAJ PENTRU GHIȚĂ ?

21 DE ANI DE PUȘCĂRIE: MESAJ PENTRU GHIȚĂ ?(8565)


La câte scenarii se fac în țara asta, îmi permit și eu unul la liber.

21 de ani de temniță grea pentru Elena Udrea, în opinia mea, reprezintă o pedeapsă exagerată, chiar dacă ar fi luate în calcul și păcatele tinereții sale.

Dar, desigur, ca și în cazul Adrian Năstase, trebuia dat un exemplu și pentru generațiile viitoare!

Sigur, dacă Elena Udrea o să ajungă în închisoare, o să avem prima deținută de lux din istoria penitenciarelor noastre.

Revin la condamnare, fără să intru în amănunte, și spun că, prin proporțiile sale, sună ca un avertisment.

Pentru cine ? Pentru toată lumea, dar, în primul rând, pentru Sebastian Ghiță. Sunt sigur că, dacă trăiește, o asemenea sentință îi îngheață spatele până și viteazului Sebastian!

Nu cred că fostul parlamentar își face iluzii că va coborâ de pe tanc, pentru că s-a trecut deja la artileria grea, în centrul capitalei!

Dacă ar fi, respectând sezonul, să facem scenarii, atunci sentința dată Elenei Udrea, care a produs și dumneaei destul deranj în sistem, sună, repet, ca un avertisment pentru Sebastian Ghiță.

Mă gândesc că, într-o situație fără ieșire, la câte dosare are pe cap, inamicii săi sunt în stare să-i dea 50 de ani de pușcărie!

Mesajul este mult mai detaliat și el sună cam așa: “Ghiță, dacă apari în peisaj, uite ce te așteaptă!”

E și aceasta o formă de comunicare cu cel mai căutat om din țară. Și de intimidare.

Ghiță ar trebui să creadă în cifre și să verifice dacă destinul său are sau nu vreo legătură cu cifra 21 sau e o sentință enunțată la plezneală!

Chiar dacă Elena Udrea va fi achitată, mesajul pentru Ghiță rămâne valabil.

Mă gândesc ce-o fi în mintea procurorului Negulescu, zis și portocală, care din Zdreanță nu-l scotea! Personal, nu cred că Ghiță va fi achitat vreodată, chiar dacă vor veni “ai lui” la putere!

Există, desigur, pentru domnia sa, și variante mai bune decât subsolul unui bloc, ca în cazul Marta.

Totul e, cum zice președintele Iohannis, să nu aibe ghinion!

Sigur, poate că exagerez în privința mesajului, dar, cu siguranță, există o formulă de comunicare între sistem și așa zișii fugari.

Să ne amintim de mesajul dur al lui Traian Băsescu, care, adresându-se direct evadaților, îi avertiza că vor fi găsiți și în gaură de șarpe!

Nu cunosc care este bilanțul inițiativelor prezidențiale în acest sens și presupun că e greu de ajuns la ele. Cei mai mulți dintre dispăruții zilei nu și-au mai arătat fața.

E posibil ca unele mesaje cifrate transmise din țară să-i fi determinat să nu mai facă, zic eu, calea întoarsă.

În situația asta se află foștii directori ai flotei noastre comerciale, aia care numai este, rătăciți cu bună știință prin diverse țări exotice.

Avem și cazuri enigmatice. De pildă, Marta, despre a cărui soartă ne vorbea, deunăzi, nora profesorului Măgureanu, unul din foștii șefi ai serviciilor speciale.

Sunt și personaje fade. S-au întors în România, unde au primit ani grei de pușcărie, dar nu au spus nimic interesant, nici despre “Profesorul”, nici despre alți actori enigmatici implicați în cazuri de corupție sau diverse alte acțiuni de același gen, că tot spunea domnul Băsescu că suntem un stat mafiot! 
jooble.org