SECHESTRU PE BOII DE LA BICICLETĂ

SECHESTRU PE BOII DE LA BICICLETĂ(3340)


Primarul Făgădău și vicele Babu, profitând de vremea bună de afară, și-au scos boii de la biciclete la plimbare, fiind lăsați slobozi pe pajiștile din preajma Casei Albe, simbolul administrației locale de la noi. În niciun caz la pășunat, pentru că iarba, după cum arată, nu pare a fi comestibilă.

Pentru cele două mari personalități ale urbei noastre, din cauza cărora la soare nu te poți uita, boii de la bicicletă joacă un rol deosebit de important. În special în situațiile în care se întâmplă ca dumnealor să calce pe bec.

Babu a reușit performanța de a călca pe mai multe becuri în același timp! Practic, pe instalații întregi, lăsând mai multe cartiere din Constanța în beznă...

Făgădău și Babu sunt ca frații. Chiar dacă, din punct de vedere politic, prin venele lor curge sânge diferit. Frate, frate, dar fiecare cu boii lui la bicicletă! 

Bovinele în cauză reprezintă un fel de CEC în alb menit să-i scoată din belea, o formă voalată de sancționare, vine vorba, când se întâmplă să calce în străchini și să le spargă. 

S-a vorbit, de exemplu, foarte mult despre gafele viceprimarului Babu. Unii, mai naivi sau idealiști din fire, s-au trezit vorbind, solicitându-i demisia! 

Unde s-a mai pomenit chestia asta? La Primăria Constanța? Nu au comis un asemenea gest, vorba aia, cei care au trecut Primăria prin foc și sabie, prejudiciind serios instituția amintită...

S-a întâmplat, de pildă, ca primarul Făgădău să pună un pariu tembel cu sine însuși! Reîncarnat în trupul și uniforma lui Peneș Curcanul, inclusiv piciorul beteag, Făgădău s-a apucat și a promis, cu gurița lui cea dulce, că, dacă nu termină de asfaltat câteva străzi, la o anumită dată, își dă singur demisia! De bună voie și nesilit de nimeni. Chestie simplă de onoare, gestul unui bărbat adevărat.

Și? Întreb ca simplu cetățean: A demisionat? A pățit ceva? L-a tras de urechi careva, fiind vorba de o promisiune electorală și nu de un pariu la fotbal! 

L-a sancționat cumva electoratul? Cum să o facă? Să-și dezlipească singuri afișele de pe stâlpi? 

Decebal Făgădău a fost primul politician care a testat demisia nocturnă, la miezul nopții, cu lumânarea în mână.

Al doilea test de acest gen a fost făcut, recent, de Traian Băsescu, care, jucând rolul Cenușăresei fără șuviță, noaptea târziu, și-a dat și și-a retras, în decurs de câteva minute, demisia! 

Dacă demisia nu e, nici sancțiune nu e! 

În cazul Babu, se prefigurează deja o mare dramă. Cu siguranță, pentru cele petrecute de la începutul anului, domnului Babu i se vor lua boii de la bicicletă. Se spune că viceprimarul este legat cu trup și suflet de boii de la bicicleta sa...

Așa că se anunță o despărțire în nota plângăcioasă a despărțirilor din filmele turcești la modă, în care fiecare plânge după fiecare. Cei care îl cunosc mai bine, declară că, după fiecare despărțire de boii săi de la bicicletă, vicele Babu a suferit îngrozitor și, de fiecare dată, nu s-a lăsat pînă nu i-a răscumpărat. 

O bicicletă fără boii săi nu are nici farmec, nici tracțiune, nici valoare de inventar. Deși adeseori, despre boii de la bicicletă, se vorbește mai mult la mișto, ei sunt deosebit de utili pentru mahări. 

În cele mai multe cazuri de corupție, s-a pus sechestru pe boii de la bicicletă!  
jooble.org