Pleacă consilierul judeţean Florian Constantin la PSD?

Pleacă consilierul judeţean Florian Constantin la PSD?(2571)


Florian Constantin, fost primvicepreşedinte al PDL Constanţa, fost candidat şi preşedinte interimar la organizaţia municipală s-ar pregăti să părăsească partidul. Plecarea sa nu are nicio legătură cu rezultatul Convenţiei PDL, Constantin nu a fost nici măcar delegat la eveniment, însă are legătură cu tensiunile din organizaţie.


La începutul anului pe fondul rezultatelor sub orice critică obţinute de PDL la parlamentare, Constantin şi-a dat demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte, iar la alegerile interne de la judeţ din februarie 2013 nici măcar nu s-a arătat la faţă. Ruptura lui Florian Constantin pare definitivă, iar activitatea sa politică ar putea continua în PSD. Constantin se alătură astfel fostului primar al oraşului Ovidiu, Dumitru Bocai, primarului comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi, primarului comunei 23 August, Mugur Mitrana, primarului comunei Costineşti, Traian Cristea, sau lui Mihai Petre, oameni care l-au sprijinit pe Chiru să devină preşedinte în primul mandat, dar care pe parcurs nu au mai găsit cale de comunicare cu acesta din urmă. În ultima perioadă, Constantin nu mai stă alături de colegii de la PDL nici la şedinţele de Consiliu Judeţean.

Teoretic acesta şi-ar putea pierde mandatul dacă ar pleca la PSD fără să fie exclus de forurile democrat-liberale, însă faptic este greu de crezut că Nicuşor Constantinescu în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean ar solitica încetarea mandatului pentru Constantin, cu colaborează bine de ani de zile prin intermediul Asociaţiei Judeţenede Rugby Constanţa, sponsorizată permanent de Consiliul Judeţean. Fostul internaţional Florian Constantin, jucător emblematic al Farului şi al reprezentativei României, a fost reales anul trecut în funcţia de preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Rugby, mandatul său fiind valabil pe o perioadă de patru ani.

Potrivit declaraţiei de avere, Constantin deţine două terenuri intravilane: unul de 981 de metri pătraţi în comuna 23 August şi unul în suprafaţă de 627 de metri pătraţi în comuna Valu lui Traian, ambele dobândite prin cumpărare. În ceea ce priveşte clădirile, consilierul judeţean are un apartament în Constanţa, în suprafaţă de 70 de metri pătraţi, dobândit în 1990. Cât despre bunurile mobile, în declaraţia de avere a lui Florian Constantin figurează două autoturisme Toyota: unul fabricat în 2006, altul în 2012. Democrat-liberalul are două depozite bancare, ambele la Emporiki Bank Constanţa. Cel deschis în 2010 este în valoare de 149.020 lei, iar cel din 2011 de 114.295 lei.
jooble.org