Tricolorul uman, lăudat de presa internațională!

Tricolorul uman, lăudat de presa internațională!(543)


Presa străină a relatat pe larg despre a 13-a zi de proteste din România, în care zeci de mii de români au înfruntat gerul pentru a protesta împotriva Guvernului care a încercat pe ascuns schimbarea legii penale.

BBC preia în ediţia electronică imagini cu imensul Tricolor uman creat de manifestanţii din Piaţa Victoriei şi vorbeşte depre "protestul colorat cu telefoanele mobile".

"Protestatarii români au folosit telefoanele mobile şi hârtii colorate pentru a crea steagul ţării", titrează postul britanic de ştiri.
Jurnaliştii britanici remarcă faptul că zeci de mii de români continuă să iasă în stradă după două săptămâni de la izbucnirea scandalului. "Guvernul a retras ordonanţa controversată...dar oamenii nu renunţă şi cer demisia premierului".

Euronews remarcă faptul că nu se iau pauze în protestele nocturne din România. Cel puţin 50.000 de oameni au cerut demisia Guvernului, duminică seara, în Bucureşti.
"E un mesaj pentru Guvern că nu pot decide ce vor ei, le cerem să retragă orice plan de a da legi care îi protejeajă pe politicienii corupţi", spune un protestatar citat de Euronews.

Imaginile video cu momentul unic de la ora 21 din Piaţa Victoriei este redat şi de alte publicaţii medii de prestigiu, printre care The Guardian, New York Times sau Market Watch, conf. Realitatea.net.
jooble.org