REÎNTOARCEREA GENERALULUI COLDEA...

REÎNTOARCEREA GENERALULUI COLDEA...(3319)


Zvonurile apărute în acest final de săptămână par să confirme una dintre ipotezele mele: posibila reactivare a generalului Coldea. Eu spun reactivare, dar nu este necesar, pentru că nu cred că Florian Coldea a stat vreun minut în afara sistemului!

Degeaba au încercat unii să-l minimalizeze prin prisma școlilor absolvite, acreditând ideea că ar fi un mediocru! Generalul Coldea, singurul om care l-a pus cu botul pe labe pe Traian Băsescu, este un profesionist desăvârșit în pătrățica lui.

Uneori, însă, chiar și cei mai tari spioni cad pradă propriilor lor slăbiciuni. Așa s-a întâmplat și cu domnul general, care a căzut în plasa cusută cu multă migală de Sebastian Ghiță, devenind, alături de șefa DNA, una din principalele ținte ale fostului parlamentar!

În ciuda situației create de dezvăluirile lui Ghiță, care, acum, surprinzător, tace, lui Coldea i s-au imputat, deocamdată, niște facturi presupuse a fi false! Urmează ca domnii detectivi din comisia parlamentară a SRI să se pronunțe asupra acestui aspect, dar sperăm să o facă în actuala legislatură.

Cu facturi sau fără facturi, am atras atenția că generalul Coldea este o nucă greu de spart. În ciuda scandalului în care a fost împins de parșivul Ghiță, comisia internă de anchetă a SRI nu i-a găsit niciun minus în activitate. Președintele Iohannis a tratat cazul său cu duhul blândeții, propunând pensionarea! Sigur, poate că nu ar fi fost de acord cu destituirea generalului, dar, grijuliu, cu viitorul său prezidențial, a considerat pesemne că e mult mai bine să nu-l lege pe Coldea de piciorul său drept.

Sufletește, pentru că și domnia sa este om, a fost vizibil că suferă alături de Coldea și doamna Kovesi, dat fiind avertismentul dat în urmă cu câteva zile: “Luați mâinile de pe DNA!”

Cum, la noi, exemplul personal contează foarte mult, vezi prezența președintelui printre protestatari, nu am putut trece indiferenți peste un alt episod cu cîntec. Reacția foarte dură față de doamna din fruntea Ministerului de Interne, pe care mai avea puțin și o lua la palme, pe tema informațiilor din teren. Atitudinea jignitoare pe care a avut-o față de jandarmi, la un pas de a fi terfeliți, dacă nu cumva s-a și întâmplat acest lucru...

În schimb, față de SRI, a cărui mână de artist se simte peste tot, a rămas la fel de iertător și de blajin! Chiar dacă secvența cu ofițerul care a catadicsit să trimită un banal SMS, în locul unei informări, pare a fi ruptă dintr-un film mut cu proști! Eu unul, asta este opinia mea, am receptat episodul cu pricina ca fiind un avertisment de genul: “Băieți, fără informații, sunteți ca niște oameni beți!

Poate că, privind invers, e un semnal amical și pentru cei care s-au bucurat prea repede că generalul Coldea a fost pensionat! Ghinion.

Coldea și Băsescu nu se dau prea repede pensionați! Chiar dacă amândoi au fost înregistrați de Ghiță!

Dacă este adevărat că generalul Coldea își reia locul în sistem, poate nu pe aceeași funcție, înseamnă că Ghiță nu se simte prea bine...

De regulă, la noi, nimic nu este întâmplător.

Coldea și Băsescu nu au fost audiați de comisia parlamentară!  Și nici nu vor fi...

Doamna Kovesi, “EXCLUS”. 
jooble.org