Rectorul Dănuţ Tiberius Epure a ajuns dupa gratii ! El a fost arestat(662)


Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au emis mandate de arestare pe numele lui Dănuţ Tiberius Epure şi Stere Tala, pe o perioadă de 29 de zile. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.
Anchetatorii au reţinut că, în cursul lunii august 2012, inculpatul Dănuţ Tiberius Epure, în calitate de rector al Universităţii „Ovidius” din Constanţa, a primit de la o persoană, prin intermediar, suma de 1.000 de euro, pentru a facilita admiterea fiicei persoanei de la care a primit banii la Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii „Ovidius”, pe un loc destinat cetăţenilor străini.

De asemenea, în cursul lunii iulie 2013, inculpatul Dănuţ Tiberius Epure a pretins, atât direct cât şi prin intermediar, de la două persoane, suma totală de 9.000 de euro pentru a pune la dispoziţia unor candidaţi la examenul de admitere la Facultatea de Farmacie subiectele la disciplinele de concurs.

Din banii pretinşi în luna iulie 2013, inculpatul a primit suma de 4.000 de euro, după care a remis unuia dintre candidaţi subiectele şi rezolvările acestora la disciplinele biologie şi chimie. În acest demers, de pretindere şi primire a sumei de 4.000 de euro, Dănuţ Tiberius Epure a fost ajutat de inculpatul Stere Tala, care a intermediat relaţia cu persoana care a dat suma de bani.
jooble.org