Conducerea Spitalului Județean l-a suspendat din funcție pe asistentul acuzat că ar fi cerut bani pentru necropsia fetiței căzute de pe un bloc în construcție

Conducerea Spitalului Județean l-a suspendat din funcție pe asistentul acuzat că ar fi cerut bani pentru necropsia fetiței căzute de pe un bloc în construcție(760)


Într-un comunicat transmis presei, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sfântul Apostol Andrei" - Constanța informează că, cităm:

" Luînd act despre încheierea nr.42/25.01.2017, pronunțată de către Tribunalul Constanța, în Dosarul nr.125/212/2017, prin care a fost admisă contestația Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța și s-a dispus arestarea preventivă a salariatului S.C.J.U. Alexiu Emil, pe o perioadă de 30 de zile și bazand-se,legal, pe art.50, lit.(d) din Legea nr.53/2003 ("Codul Muncii") republicată, cu modificările și completările ulterioare, ca și în baza prevederilor Legii nr.95/2006 privind Eeforma în Domeniul Sănătății, Titlul VII - Spitalele, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța dispune suspendarea, de drept, a contractului individual de muncă al salariatului Alexiu Emil, începând cu data de 25.01.2017, conform art. 50, lit. (g) din Legea nr.53/2003 ("Codul Muncii") republicată, cu modificările și completările ulterioare. "

Reamintim că Emil Alexiu, fost asistent în cadrul Serviciului Medicină Legală - Constanţa, detaşat ulterior la Serviciul de Anatomie Patologică al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa“, a fost ARESTAT PREVENTIV !

Decizia este definitivă (implicit: executorie !) şi a fost luată de c[tre judecătorul Laura Monica Tănase, din Tribunalul Constanţa.

(Într-o primă Instanța, Emil Alexiu -- care fusese reţinut de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa şi dus la arestare -- dar Judecătoria Constanţa a respins cererea procurorilor şi a decis ca Emil Alexiu să fie plasat în arest la domiciliu.)

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (I.P.J.) - Constanţa, bărbatul este cercetat pentru mai multe infracţiuni, şi anume:

Tentativă la înşelăciune, prev. şi ped. de art. 32 din C.P., rap. la art. 244, alin. (1) şi (2) din C.P., constând în aceea cu efectuarea necropsiei, i-a solicitat unei femei (fără a obţine) suma de 1.000 de lei, susţinând în mod mincinos că aceasta reprezintă contravaloarea lucrării de necropsie, efectuate unei defuncte, cu toate că valoarea expertizei este suportată, conform Legii, din fondurile speciale ale Ministerului Afacerilor Interne; înşelăciune, prev şi ped. de art. 244, alin. (1) şi (2) din C.P., constând în aceea că, la data de 29.11.2016, atribuindu-şi calitatea mincinoasă de organ responsabil cu efectuarea necropsiei, a solicitat şi a obţinut de la un bărbat suma de 1.200 de lei, susţinând în mod mincinos că aceasta reprezintă contravaloarea lucrării de necropsie efectuate unui defunct, cu toate că valoarea expertizei este suportată, conform legii, din fondurile speciale ale Ministerului Afacerilor Interne, înşelăciune, prev. şi ped. de art. 244, alin. (1) şi (2) din C.P., constând în aceea că, la data de 30.09.2016, atribuindu-şi calitatea mincinoasă de organ responsabil cu efectuarea necropsiei, a solicitat şi a obţinut de la un bărbat suma de 500 de lei, susţinând în mod mincinos că aceasta reprezintă contravaloarea lucrării de necropsie efectuate defunct, cu toate că valoarea expertizei este suportată, conform legii, din fondurile speciale ale Ministerului Afacerilor Interne“.

Luna trecută, Emil Alexiu, fostul asistent de la Serviciul Medicină Legală - Constanţa, a fost denunțat de către mama unei fetiţe, care şi-a pierdut viaţa după ce a căzut de la etajul cinci al unui imobil, aflat în construcţie, aceasta susţinând că Emil Alexiu ar fi pretins suma de 1.000 de lei, pentru efectuarea necropsiei !!!
jooble.org