Medicii constănțeni sunt optimiști, în legătură cu evoluția post-operatorie a celor doi militari răniți în accidentul rutier de la Cernavodă

Medicii constănțeni sunt optimiști, în legătură cu evoluția post-operatorie a celor doi militari răniți în accidentul rutier de la Cernavodă(829)


Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sfântul Apostol Andrei" a transmis, vineri, 27 ianuarie 2017, un comunicat, în care descrie situația medicală a celor doi militari-aviatori care sunt internați, în stare gravă, în această instituție sanitară, ca urmare a teribilului accident de circulație petrecut acum două zile, pe DN 22C (Cernavodă -Murfatlar), pe raza localității Ștefan cel Mare, lângă Cernavodă, județul Constanța:

" Cei doi pacienţi răniţi grav, în accidentul rutier care s-a petrecut miercuri - 25 ianuarie 2017, pe DN 22C, sunt, în continuare, internaţi la S.C.J.U., în secţia de "Terapie Intensivă".
Aceştia sunt sub tratatament de specialitate şi le sunt monitorizate funcţiile vitale.
În ambele cazuri, evoluţia este favorabilă postoperator.
Personalul medical depune toate eforturile, pentru recuperarea celor doi pacienţi.
Conducerea S.C.J.U. Constanța "

Reamintim că cei doi grav răniți, generalul-de-flotilă-aeriană Cătălin Băhneanu (comandantul Bazei Aeriene 86 ”Gheorghe Mociorniță” -Feteşti) și plutonierul-major Dan Nica (șoferul autoturismului militar, implicat în accidentul rutier), au intrat în operaţie în stare gravă, cu politraumatisme serioase, așa cum a precizat, la momentul respectiv, dr.

Cătălin Grasa, directorul "Spitalului Mare", din Constanța, citat de către "Agerpres": "Cel cu ruptură de splină a fost supus unei rezecţii şi a avut şi câteva coate rupte, care i-au afectat plămânul, iar celuilalt i s-au fixat focarele de fractură la picioare".

Mașina cu număr de Armată, A-1281, care se deplasa de la Fetești spre Baza Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, a intrat în depășirea unui T.I.R..

Șoferul unui autoturism "Renault", care venea din sens opus, s-a speriat și a încetinit brusc, iar mașina s-a învârtit pe loc. 

Din cauza vitezei mari, "Logan"-ul de Armată s-a izbit, violent, de automobilul "Renault", apoi ambele au lovit T.I.R.-ul, care a ajuns în șanț.

Accidentul s-a soldat cu patru victime încarcerate, două dintre ele o (femeie și un bărbat, din mașina "Renault") decedând pe loc !
 
jooble.org