APEL UMANITAR, al colegilor militarilor aviatori răniți grav în accidentul rutier de lângă Cernavodă, pentru donarea de sânge !

APEL UMANITAR, al colegilor militarilor aviatori răniți grav în accidentul rutier de lângă Cernavodă, pentru donarea de sânge !(1098)


Conform "Agerpres", aviatorii militari şi civili de la bazele aeriene constănţene au lansat un apel umanitar, pe "Facebook", către posibili donatori de sânge, pentru cei doi militari de la Baza aerienă 86 Feteşti "Lt. aviator Gheorghe Mociorniţă", care au suferit traume majore, miercuri, într-un accident rutier în apropiere de Cernavodă, județul Constanța.

Potrivit directorului de marketing al aeroportului Regional Air Service (R.A.S.) Tuzla, Cristina Mitchievici, apelul pentru donare de sânge este lansat la sugestia comandantului Bazei Militare de Elicoptere Tuzla, comandorul Tudorel Duţă, coleg de zbor cu generalul de flotilă aeriană Cătălin Băhneanu, comandantul Bazei Aeriene Feteşti, grav rănit, împreună cu plutonierul major Dan Nica, în accidentul rutier de pe raza localităţii Ştefan cel Mare, județul Constanța

"Apelul este unul umanitar şi colegial, în acelaşi timp, între zburători, noi toţi cei de aici, de la Tuzla, fiind în relaţie de camaraderie cu pilotul Cătălin Băhneanu, care a zburat la toate mitingurile aviatice de aici, pe Mig 21L", a declarat sursa citată.

În acelaşi timp, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, dr. Cătălin Grasa, a declarat pentru AGERPRES că cei doi militari, care au suferit intervenţii chirurgicale în după-amiaza şi în noaptea de miercuri, sunt internaţi la terapie intensivă, evoluţia post-operatorie fiind favorabilă.

"Ambii pacienţi au intrat în operaţie în stare gravă. Cel cu ruptură de splină a fost supus unei rezecţii (...) şi a avut şi nişte coate rupte care i-au afectat plămânul, iar celuilalt i s-au fixat focarele de fractură, la picioare. Politraumatismele sunt grave (...)sperăm să nu apară complicaţii post operatorii", a precizat dr. Grasa, potrivit "Agerpres". 
jooble.org