CONSTANȚA: Vineri, la Prefectură, este convocată o nouă ședință a Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret

CONSTANȚA: Vineri, la Prefectură, este convocată o nouă ședință a Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret(1160)


Vineri- 27 ianuarie 2016, de la ora 12.00, la Instituția Prefectului Constanța, va avea loc o nouă ședință a Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret al Municipiului Constanța.

Principalele subiecte de pe ordinea de zi vizează strategia locală pentru politicile de tineret 2017-2020, precum și descentralizarea competențelor în domeniul de tineret. Ordinea de zi poate fi suplimentată la cererea participanților.

La ședință vor participa reprezentanții organizațiilor și structurilor care s-au înscris în acest consiliu, organizațiile și structurile care doresc să adere, reprezentanți ai Primăriei Municipiului Constanța, Consiliului Local Constanța și Direcției Județene pentru Sport și Tineret.

Din C.C.P.T. pot face parte: Fundația Județeană pentru Tineret Constanța, federațiile tinerilor la nivel județean, organizațiile de studenți, elevi, structurile sindicale și patronale adresate tinerilor, structurile de tineret ale partidelor politice, precum și alte organizații cu personalitate juridică și care își propun să reprezinte un grup de tineri bine determinat prin statut.

Consiliul Consultativ pe Probleme de Tineret al Municipiului Constanța a fost înființat în luna mai a anului 2016, iar Regulamentul de Organizare și Funcționare a fost aprobat în ședinta Consiliului Local din 31 august 2016.

C.C.P.T. reprezintă un modalitate de consultare a tinerilor, prevăzută de "Legea Tinerilor" nr. 350/2006, prin care aceștia participă la luarea deciziilor în comunitate. 
jooble.org