DEZBRĂCATA, ȘEFA ACOPERIȚILOR !

DEZBRĂCATA, ȘEFA ACOPERIȚILOR !(7021)


Privite de sus, din parașuta, fără instructor, a doamnei Udrea, serviciile noastre secrete arată ca un solar unde s-au rupt gardurile sub povara unor gură cască perverși. De câteva zile încoace, câteva televiziuni private ne prezintă o doamnă frumoasă foc întinsă pe plajă, la soare, căci la ea nu te poți uita...Sigur că, în plină iarnă, la multe grade minus, un astfel de peisaj îți provoacă mâncărimi în palmă și în alte părți sensibile, cunoscute fiind efectele negative ale expunerii prelungite la soare.

Ca un novice ce sunt în materie de servicii, am crezut, inițial, că doamna în cauză este o turistă pricopsită, o miss a timpurilor noastre, iubita unui cunoscut om de afaceri, pentru că doar ei pot avea parte de așa ceva. Sunt, însă, repede readus la normal, cu o mimică adecvată când ești pe punctul de a face o gafă, dacă nu cumva ai și făcut-o.

Pentru novici ca mine, reproduc câteva dintre semnele acestui alfabet MORSE pe bază doar de buze bine umezite. Două degete în formă de X pe gură - MUCLES. Două degete în formă de X pe doi epoleți imaginari - Șase, șeful! Două degete în formă de X pe frunte - Ești tâmpit, acum te-ai găsit să vorbești despre servicii? Două degete în formă de X pe ureche - Ești ascultat.  Pe mine, de regulă, mă ascultă, lunar, medicul de familie cu stetoscopul, dar nu știu ce grad are!
Revin la frumoasa de pe micile noastre ecrane, care continuă să-și arate nurii minunați, file de poveste sau un surâs în plină iarnă. Aflu că dezbrăcata este cadru SRI cu grad de general, șefa unui important departament. De asemenea, șefa acoperiților din aceeași instituție importantă a țării!

Acum, întreb și eu ca ardeleanul, scărpinându-mă pe după ceafă ca olteanul: Voi ați priceput ceva?

Deci, repet, dezbrăcata este șefa acoperiților din SRI! Care acoperiți, că, de când cu Ghiță, toate sunt descoperite!

Și când te gândești că a existat o vreme când, la un asemenea eșalon, erai sancționat doar pentru simplul motiv că dintr-un reflex americănesc ai salutat la capul gol!

Mai aflu că, deși apare într-un costum de baie provocator, generăleasa nu este în realitate dezbrăcată. Asta este uniforma dumneaei când se află în misiune pe orice plajă din lume! Păi, când te afli față în față cu generăleasa, numai spion să nu fii!

Știați că soția domnului general Coldea are tot gradul de general în cadrul SRI?  Și câte or mai fi! Față de alte servicii similare din lume, noi avem generali la feminin și masculin! Diferența este dată de numărul de bigudiuri, criteriu stabilit după dezvăluirile televizate ale lui Sebastian Ghiță.

La început, am crezut că domnia sa exersează cuvântările de Anul Nou, în perspectiva că va ajunge președintele României...În privința declarațiilor sale incendiare, cum ar spune Toma Caragiu, distracția continuă...Mă tem că, din această pricină, nu-l vom mai vedea la față pe Sebastian Ghiță! Sărmanul Marta, a rostit și el câteva nume și a avut soarta eroinei din Legenda Meșterului Manole!

În cazul declanșat de Ghiță, lucrurile se complică. Au crezut unii, printre care și președintele Iohannis, că, dacă e scos la pensie, generalul Coldea se potolește și se apucă de pescuit la Chilia-n port...

Aiurea. Domnia sa anunță că va face dezvăluiri la fel de senzaționale ca ale lui Ghiță! De bună voie și nesiliți de nimeni, urmează la vorbitor: Elena Udrea, Kovesi, Bica, Traian Băsescu, maeștrii de ceremonii, lăutarii etc. Abia după aceea vom vedea încotro înclină balanța, deși nu știm câte tabere sunt implicate în acest scandal devastator.

Mă tem, însă, că, la ora când se vor contura vinovații, nu vom mai avea serviciile secrete pe care le-am avut sau vom avea un președinte suspendat...
 
jooble.org