Reunite ieri, asociațiile patronale sectoriale trag un nou semnal de alarmă: condițiile mediului economic privat, din România, sunt... NEPRIELNICE !

Reunite ieri, asociațiile patronale sectoriale trag un nou semnal de alarmă: condițiile mediului economic privat, din România, sunt... NEPRIELNICE !(1663)


FEDERAŢIA PATRONATELOR DIN TURISMUL ROMÂNESC (F.P.T.R.; președinte: Mohammad Murad) a transmis, astăzi, un Comunicat de Presă, având ca subiect concluziile întâlnirii unor importante organizații patronale sectoriale, din România, privitoare la condițiile în care își desfășoară activitatea de afaceri.


" În data de 17.01.2017, a avut loc, la sediul Patronatului Român, o întâlnire cu reprezentanţi ai patronatelor şi cu lideri ai altor organizaţii, care reprezintă mediul de afaceri din România.

Cu acest prilej, mediul de afaceri doreşte să tragă un nou semnal de alarmă, imperativ, către clasa politica, Parlamentul şi Guvernul României, privind necesitatea unor măsuri urgente, de schimbare a condiţiilor NEprielnice, în care se desfăşoară activitatea mediului economic.

Având în vedere instalarea noului Guvern şi a noului Parlament, mediul de afaceri autohton solicită analizarea situaţiei actuale, în vederea stabilirii unor măsuri urgente privind:

1. Promovarea de maximă urgenţă a "Legii Prevenţiei", întrucât, în ultimii cinci ani, potrivit analizei noastre, peste 100.000 de companii (în special cu capital românesc !) s-au închis, trimiţând în şomaj peste 450.000 de persoane, dintre acestea aproximativ 380.000 (conform Institutului Național de Statistică și Studii Economce - I.N.S.S.E.) au fost silite să plece în străinitate.
Prin urmare, solicităm eliminarea tuturor abuzurilor făcute de organele de control.

2. Modificarea Codului Fiscal, astfel încât ținta oricărui organ de control să conducă la recuperarea prejudiciului şi la dreptul oricărei firme de a se apăra.

3. Promovarea Legii Răspunderii Judecătorilor şi Magistraţilor, fiind eliminate ingerinţele şi abuzurile

4. Existenţa unui canal direct de comunicare între mediul politic şi mediul economic privat.

5. Infiinațarea unui Agenţii Naţionale pentru Protejarea şi Îndrumarea "Brand"-urilor Naţionale.

Toate măsurile menţionate mai sus au în vedere o abordare corectă a mediului de afaceri, asumarea unui rol eficient în dezvoltarea economiei naţionale dar şi noi oportunităţi oferite generaţiei viitoare.

În acest context, solicităm o întâlnire, urgentă, cu noua majoritate, cu prim-ministrul şi cu miniştrii de resort, pentru a discuta, împreună, implementarea Programul-de-Guvernare, precum şi alte probleme ale mediului de afaceri.

PATRONATUL ROMÂN,
FEDERAŢIA PATRONATELOR DIN TURISMUL ROMÂNESC,
ASOCIAŢIA ROMÂNĂ PENTRU MANAGEMENTUL DEŞEURILOR,
ASOCIAŢIA NAŢIONALĂ DE LEGUME ŞI FRUCTE,
PATRONATUL DIN SILVICULTURA,
PATRONATUL DIN PRELUCRAREA LEMNULUI,
PATRONATUL TRANSPORTURILOR,
PATRONATUL INDUSTRIEI TEXTILE ŞI DE PIELĂRIE,
PATRONATUL INDUSTRIEI CHIMICE,
PATRONATUL DIN GEOLOGIE,
PATRONATUL DIN ENERGIE "

 
jooble.org