Județul CONSTANȚA: Ce au promis reprezentanții autorităților și regiilor de stat, prezenți la ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, reunit astăzi

Județul CONSTANȚA: Ce au promis reprezentanții autorităților și regiilor de stat, prezenți la ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, reunit astăzi(1395)


CONSTANȚA: Astăzi, luni - 16 ianuarie 2017, în sala "Remus Opreanu", a Palatului Administrativ din Constanța (care găzduiește Prefectura, Consiliul Județean și Primăria municipiului-reședință-de-județ) s-a reunit, din nou, în ședință, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. S-a discutat despre nou emisa avertizare a Administrației Naționale pentru Meteorologie (A.N.M.), de "Cod GALBEN" de ninsori și intensificări ale vântului, temporar, chiar viscpol, pentru mai multe județe din Sudul și Sud-Estul țării, printre care și CONSTANȚA.

"Codul" intră în vigoare astăzi, la ora 23.00 și ar urma să expire pe mâine, la ora 14.00.

În acest interval se vor semnala ninsori moderate și rafale de vânt de 50-55 km/h, în județele CONSTAN"A, Călărași, Mehedinți și Caraș-Severin.

În paralel este valabilă și o informare de vreme rea (intensificări ale vântului și ninsori moderate cantitativ) pentru aceleași județe, începând de diseară de la 23.00 și până pe 18 ianuarie, ora 20.00.
Afectate de ninsori vor fi mai ales localitățile din Sudul județului Constanța.
Meteorologii spun că după expirarea "Codului Galben" de ninsorii și vânt puternic, vor urma aproximativ două zile de... GER !

Reprezentantul Direcției Regionale- Constanța a Companiei Naționale Administrția Infrastructurii Rutiere S.A. (C.N. A.I.R. S.A., fostă C.N. D.N.P. S.A.) a declarat, în timpul ședinței, că echipele de intervenție sunt pregătite, cu 32 de utilaje, care vor acționa pentru deszăpezire, pe drumurile naționale din județ.
De asemenea, sunt pregătite utilaje și pentru intervenția pe porțiunile de autostrăzi din județ (A2, București - Constanța, pe tronsonul Cernavodă - Litoral) și A4 (Ovidiu - Agigea).

Pregătiți de intervenție s-au declarat a fi și reprezentanții Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri (R.A.J.D.P.) - Constanța, care vor acționa pe drumurile județele și comunale.

Reprezentanții "ENEL - Dobrogea" s-au declarat, și ei, pregătiți, cu 40 de echipe pentru intervenții
Reamintim că în timpul "Codului Portocaliu", de săptămâna trecută, au existat numeroase avarii la rețeaua de energie electrică, care au fost doar cu greu remediate, în unele cazuri chiar și după zeci de ore, în care oamenii nu au avut curent electric sau apă potabilă !!!

Și Regia Autonomă Județeană de Apă (R.A.J.A.) - Constanța a anunțat că a activat propriul său Comandament pentru Situații de Urgență.
jooble.org