IOHANNIS CĂTRE POPOR:  DERANJEZ ?

IOHANNIS CĂTRE POPOR: DERANJEZ ?(2468)


Sunt zile în care președintele arată ca un cetățean care trece pasiv pe lângă o casă cuprinsă de flăcări și, deși focul îi dogorește fața, nu dă semne că i-ar păsa câtuși de puțin de soarta celor care țipă după ajutor! Cu căștile audio bine înfundate în urechi și cu ochelarii de cal bine poziționați, ca să vadă doar înainte, parcurge, în fiecare zi, același traseu al muțeniei și surzeniei impuse, ca și cum treburile țării ar cădea în sarcina menajerei!

Țara arde, și chiar arde pe bune, în amestecul de ciorbă cu Ghiță, Coldea și Kovesi, și domnul președinte pare a fi cufundat într-o adâncă meditație care nu are nici o legătură cu realitatea. Din când în cînd, tresare, ca și cum a trecut acceleratul pe lângă el, ca într-o haltă fără regim de oprire, iar, noi, ca proștii, credem că, gata, se repede să ia taurul de coarne!

Previziunile noastre se adeveresc doar pe jumătate. Se apucă, ce-i drept, de coarne, nu zic, dar acestea sunt coarnele bicicletei sale prezidențiale, de care se află legată, cu un șnur multicolor, o cucuvea, încă, neidentificată...Specialiștii spun că, dacă e lăsată în plata Domnului, cucuveaua se poate transforma în tinichea legată direct de coadă...De atâtea cucuvele - tinichele, țara a depășit cu mult punctul normal de fierbere.

Toată lumea se dă de ceasul morții ca să dezlege misterele proiectate de Ghiță și președintele, ca un afluent micuț, duios trecea! Unde, domnule președinte? Treaba mea! La ce nu-i place, răspunde în nemțește, deoarece limba română este mult prea sofisticată...

Mai marii țării s-au adunat la sfat. Președintele trece sfios pe lângă ei și, când realizează că a fost observat, întreabă ca o fată mare: „ DERANJEZ? ” Abia atunci cei din instituțiile abilitate observă că dumnealui, cu prosopul pe umeri, merge la duș!

Din păcate, pentru că suntem o țară mică, virgulă, cu un președinte mult prea înalt, trebuie să le punem pe toate la un loc...Suntem într-o criză fără precedent, la un pas să se declanșeze avalanșa. Într-o astfel de situație, președintele ar trebui să fie tot timpul treaz, fără nici o aluzie la alcool, și să taie în carne vie! Ca să nu ne schimbe alții identitatea. Ca să nu ne folosească alții ca monedă de schimb sau să ne dea cuiva pe o vacanță în țările calde, că văd că se poartă!

Când toată lumea caută soluții pentru rezolvarea crizei din SRI, pe unde și-a pierdut și dumnealui batista, președintele Iohannis întreabă discret: „ DERANJEZ?

Unde îl pui acolo stă! Cu un amendament. A se feri de umezeală. În această situație, îmi aduc aminte de o secvență din primul război mondial. Un soldat a fost uitat în tranșee. Între timp, se încheiase pacea, dar el, lipsit de orice mijloc de comunicare, nu avea habar de acest lucru...Așa că soldatul singuratic a continuat să doboare avioanele care treceau deasupra lui!

Poate că domnul președinte, mult mai evoluat decât soldatul în cauză, tocmai asta așteaptă: PACEA!

După aceea, liniștit că și-a făcut datoria față de țară, se urcă în limuzină și pleacă la Sibiu.

Eu, întreb, dacă scriu toate astea, DERANJEZ?
 
jooble.org