A.N.M.: Se întorc ninsorile și vântul puternic, în DOBROGEA și Muntenia (inclusiv în Capitală), dar încă nu se emit coduri de avertizare

A.N.M.: Se întorc ninsorile și vântul puternic, în DOBROGEA și Muntenia (inclusiv în Capitală), dar încă nu se emit coduri de avertizare(2029)


Administrația Națională pentru Meteorologie (A.N.M.), citată de "AGERPRES", avertizează că NINSORILE și VÂNTUL PUTERNIC se întorc, în regiunile Sudice și Sud-Estice ale României, inclusiv în DOBROGEA și București, dar și la munte, începând din noaptea de luni spre marți, fiind prezente în cantități consistente și în cursul zilei de miercuri!

În cursul nopții de sâmbătă spre duminică și pe parcursul zilei de duminică va fi GER în ÎNTREAGA ȚARĂ.
În Estul Transilvaniei, vor fi temperaturi minime în jurul a—19 grade până la—20 de grade Celsius.
Din noaptea de luni spre marți, cerul se va înnora treptat în majoritatea regiunilor, iar în jumătatea de sud a țării va ninge și vântul se va intensifica. Intensificări de vânt vor fi și la munte.

Practic, ninsorile încep luni noaptea spre marți și vor fi prezente inclusiv miercuri. Zonele vizate sunt regiunile Sudice și de Sud-Est, inclusiv DOBROGEA și Bucureștiul.

Acestea vor fi însoțite de vânt, care va atinge viteze mai mari, în special în DOBROGEA și în jumătatea de Est a Munteniei sau în Bărăgan, cât și în Sudul Banatului, spulberând zăpada. De asemenea, fenomene de viscol vor fi prezente la munte, acolo unde zăpada căzută va fi spulberată.

Ninsorile vor cădea, cum spuneam, inclusiv miercuri și vor acoperi zone din DOBROGEA, Oltenia și Muntenia.

"În privința cantităților de precipitații este destul de greu de precizat, acum, care vor fi acestea, dar stratul de zăpadă va fi destul de serios', a menționat Jurca.

Potrivit specialiștilor A.N.M., în intervalul cu ninsori, valorile termice vor fi negative, iar spre sfârșitul săptămânii viitoare vor coborî până la—23 de grade Celsius, în Estul Transilvaniei.

În perioadele cu ninsori, temperaturile vor fi negative în zonele respective, adică undeva între—5 și cel mult zero grade Celsius, pe timpul zilei de marți, iar apoi între—7 și—2 grade Celsius, miercuri. Totodată, către sfârșitul săptămânii, joi spre vineri dimineață în mare parte din țară va fi ger, iar in Estul Transilvaniei vom avea valori, din nou, sub—22 până la—23 de grade Celsius', a afirmat Jurca.

Dacă va fi cazul, A.N.M. va emite noi atenționări sau avertizări de vreme rea, în zilele următoare, dar, deocamdată, este prea devreme, pentru astfel de previziuni ! 
jooble.org