Hobart : Monica Niculescu (la simplu) și Raluca Olaru (la dublu) continuă turneul

Hobart : Monica Niculescu (la simplu) și Raluca Olaru (la dublu) continuă turneul(1142)


Jucătoarea ROMÂNCĂ (originară din Slatina, rezidentă în București) MONICA NICULESCU (29 de ani, locul 40 în clasamentul elitelor feminine, la simplu, și "cap-de-serie" numărul trei) pare avea o misiune ușoară, astăzi, joi - 12 ianuarie 2017, de la 10.00 (ora României !), când va juca, într-o partidă transmisă ÎN DIRECT de postul de televiziune "DIGI - Sport", împotriva japonezei Risa Ozaki, (22 de ani, abia poziția 100 mondială !), în cadrul turului trei ("sferturi-de-finală"), la turneul W.T.A. (Womens' Tennis Association), din categoria valorică "International", de la Hobart (Insula / statul Tasmania, Australia), desfăşurat în aer liber (pe suprafaţă "hard") și dotat cu premii totale de 226 750 dolari.
Cele două jucătoare nu s-au mai duelat niciodată, în circuitul W.T.A.

Învingătoarea o va întâlni, în semifinale, pe cea care a triumfat în meciului dintre Shelby Rogers (S.U.A., 24 de ani, 57 W.T.A.) și Lesia Tsurenko (Ucraina, 27 de ani, 61 W.T.A.), disputat în această noapte (după 01.00, ora Bucureștiului !).

În turul doi ("optimi-de-finală"), românca a învins-o, fără emoții (scor: 6-3, 6-2), în doar o oră şi 12 minute, pe belgianca Kirsten Flipkens (31 de ani, împliniți pe... 10 ianuarie; numărul 73 mondial), în timp ce japoneza a produs o mare surpriză, depășind-o pe mult mai bine cotata cehoaică Lucie Safarova (62 W.T.A.), cu scorul de: 2-6, 6-3, 7-5.
Reamintim că, în primul tur ("'șaisprezecimi-de-finală"), Niculescu obţinuse o victorie de palmares, impunându-se, fără drept de apel (scor: 6-2, 6-3), în disputa cu sârboaica Jelena Jankovic (31 de ani; numărul 54 mondial; nimeni alta decât cea pe care, în primul lor meci din acest an, la Shenzhen, în Republica Populară Chineză, a învins-o -- dar mai greu, în trei seturi -- o altă româncă, constănțeanca SIMONA HALEP, astfel că putem afirma că debutul de sezon al fostului număr unu mondial, din anul 2008, este sub... "blestemul româncelor" !).

Pentru calificarea în "sferturile" probei individuale, Monica și-a asigurat, deja, un cec în valoare de 5 900 dolari şi 60 de puncte W.T.A., în clasamentul mondial al probei de simplu.


MONICA NICULESCU era calificată și în "sferturile" probei de dublu (pe care, de altfel, a... caștigat-o, și încă de două ori -- !!! --, în anii anteriori: în 2012, alături de compatrioata IRINA-CAMELIA BEGU, și în 2014, împreună cu cehoaica Klara Koukalova), în care a făcut pereche, în premieră absolută, cu Abigail Spears (S.U.A.).
Miercuri, urmau să joace cu Demi Schuurs (Olanda) / Renata Voracova (Cehia), dar..., din păcate, partenera Monicăi, americanca Spears, s-a accidentat, la piciorul stâng, înainte de acestă partidă, astfel că cele două au fost nevoite să-și anunțe retragerea.

Cuplul Niculescu (19 W.T.A., la dublu) - Spears (20 W.T.A., la dublu), desemnat "cap-de-serie" numărul... unu (!!!), învinsese, în primul tur ("optimi-de-finală"), într-o oră și 15 minute, cu scorul de: 6-3, 6-4, pe Hao Hibino (Japonia) / Alicja Rosolska (Polonia).

Tot la dublu, RALUCA IOANA OLARU (ROMÂNIA) și Olga Savciuk (Ucraina), finaliste la Shenzhen (Republica Populară Chineză), în primul turneu al acestui an, au reușit calificarea în "sferturile-de-finală", după 6-4, 6-2 cu favoritele numărul doi, Kiki Bertens (Olanda) / Johanna Larsson (Suedia), care câștigaseră, săptămâna trecută, titlul la Auckland, în Noua Zeelandă.

Bucureșteanca și partenera sa joacă, în "sferturi", cu gemenele ucrainene Liudmila (70 W.T.A., la dublu) și Nadia (69 W.T.A., la dublu) Kicenok.

Fiecare dintre perechile calificate în turul secund și-a asigurat un cec de 1 820 dolari și 60 puncte, în clasamentul mondial de dublu.


Vă FELICITĂM, Vă MULTUMIM si Va urăm SUCCES, în continuare, fetelor !

HAI, ROMÂNIA !!!!!
jooble.org