Rectorul Dănuț Tiberius Epure, pus sub acuzare pentru luare de mită! Află ce avere are și cine intenționa să-l facă cetățean de onoare

Rectorul Dănuț Tiberius Epure, pus sub acuzare pentru luare de mită! Află ce avere are și cine intenționa să-l facă cetățean de onoare(1885)


Rectorul Universității Ovidius, Dănuț Tiberius Epure, a schimbat pentru moment BMW-ul pe care-l conduce cu duba Poliției, după ce acesta a fost pus sub acuzare pentru luare mită.

Mai mult, deși se tot trâmbița că, în scurt timp, doi primari din județul Constanța, Adrian Stan de la Techirghiol și Marian Iordache de la Medgidia intenționau să-i acorde anumite titluri superioare, iată că, este posibil ca, din cetățeanul de onoare care ar fi trebuit să ajungă, Epure să se transforme în paria universității.

Epure a fost adus, în această dimineaţă, de procurorii DNA Bucureşti de la propria locuinţă la Rectoratul Universităţii Ovidius. Biroul lui fusese deja sigilat de anchetatori şi desigilat în prezenţa lui Epure.
Singura persoană din cadrul instituţiei de învăţământ chemată de procurori în biroul lui Epure, în timpul perchezițiilor, este Gabriela Stanciu, prorectorul universităţii de stat din Constanţa.

Surse din anchetă au declarat că banii pe care rectorul Dănuţ Tiberius Epure i-ar fi primit drept şpagă de la viitorii studenţi ar fi fost pentru a le da acestora subiectele la Admitere la Facultatea de Medicină și Farmacie. Examenul de Admitere la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii ”Ovidius” din Constanţa a avut loc joia trecută, în 25 iulie, iar rezultatele s-au afişat în aceeaşi zi, seara.
În schimbul subiectelor, Epure trebuia să strângă de la candidate 10.000 de euro, dintre care 4.500 de euro îi primise deja astăzi.
Anchetatorii susțin că banii ar fi fost găsiţi de procurori asupra lui Dănuţ Tiberius Epure, în timpul percheziţiilor care au început în această dimineaţă.

După șase ore de percheziții la biroul din cadrul Rectoratului, procurorii au ridicat o serie de documente. La scurt timp, Epure a fost scos din unitatea de învăţământ şi urcat în duba Poliţiei. Întrebat dacă a luat şpagă, acesta a dat din cap că nu. Avocatul Cătălin Filişan, care îl reprezintă pe Tiberius Dănuţ Epure, a declarat, scurt, că rectorul a fost pus sub acuzare, însă nu a dorit să comenteze pentru ce faptă.

Gabriela Balaban, purtator de cuvant al Directiei Nationale Anticoruptie, a declarat că la Universitatea Ovidius din Constanta se desfășoară o acțiune a DNA București, însă având în vedere că ancheta este în desfășurare, nu pot fi oferite mai multe informații. Totuși, surse judiciare afirmă că rectorul este acuzat de luare de mită. Epure urmează să fie dus la DNA Bucureşti fiind posibil să fie reținut.

În cursul zilei de duminică, Epure era extrem de fericit și declara că admiterea 2013 s-a bucurat de un real succes și că Universitatea Ovidius din Constanța a înregistrat un record al înscrierilor, cel mai mare număr din istoria universității.

Cine este Dănuț Tiberius Epure și ce avere are

Din septembrie 2012, Dănuț Tiberius Epure este vicepreședintele Comisiei de Științe Economice din cadrul Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), iar la începutul lunii iulie a fost ales vicepreședinte al Consiliului National al Rectorilor din România.

Dănuț Tiberius Epure este căsătorit cu Mihaela Epure profesor la Colegiul Tomis din Constanța. Deși bugetari, cei doi nu fac parte din categoria celor cărora de-abia le ajung banii de la o lună la alta. Oameni strângăreți, de-a lungul timpului, probabil, din salariile lor de bugetari, cei doi au reușit să agonisească o avere destul de frumoasă. Astfel, ei au un teren intravilan în localitatea Techirghiol cu o suprafață de 750 metri pătrați, trei case de locuit, două în Constanța și una în București, ele fiind dobândite în anii 2006, 2011 și 2012.De asemena, Epure mai are cinci conturi în care, cu chiu cu vai, a strâns aproape 250.000 de lei dar mai deține și 38.000 de euro pe care-i ține cash.
Potrivit declarației de avere, Epure mai are două autoturisme BMW, dar și tablouri în valoare de 8.000 de euro. Totodată, după colecția pe care o deține, Epure mai are și bijuterii în valoare de 10.000 de euro. Poate, acesta și este motivul pentru care procurorii DNA se gândesc dacă să-i facă sau nu cadou o pereche de brățări.
jooble.org