ULTIMA ACTUALIZARE (ora 17.00) a situației infrastructurilor de transport din, spre și dinspre DOBROGEA

ULTIMA ACTUALIZARE (ora 17.00) a situației infrastructurilor de transport din, spre și dinspre DOBROGEA(1072)


ULTIMA ACTUALIZARE (la ora 17.00) a SITUAȚIEI INFRASTRUCTURILOR de TRANSPORT din, spre și dinspre DOBROGEA:

Autostrăzile A 2 (București - Constanța) și A 4 (Ovidiu - Agigea) ramân ÎNCHISE (încă de aseară, de la ora 21.30), pe ambele sensuri de mers !!!

Drumuri naționale ÎNCHISE, ACUM, în DOBROGEA:

- Județul CONSTANȚA:
DN 22 (tronsonul Ovidiu - Mihai Viteazu);
DN 3 (tronsonul Murfatlar – Ostrov);
DN 3C (tronsonul Constanța – Ovidiu);
DN 38 (tronsonul Agigea - Negru Vodă, punct de trecere a frontierei către Republica Bulgaria).

- Județul TULCEA:
DN 22 (tronsoanele Baia – limita județului Constanța și Smârdan – Garvăn);
DN 22A (tronsonul Cataloi – limita județulConstanța);
DN 22D (tronsonul Măcin – Horia);
DN 22E (Garvăn – I.C. Brătianu);
DN 22F (tronsonul Izvoarele – Nalbant.DN 22A). 

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile din Bulgaria, autoritățile nu mai permit accesul autovehiculelor (toate categoriile) dinspre România către Bulgaria, prin punctul de trecere a frontierei NEGRU VODĂ (județul CONSTANȚA).
Având în vedere atenționarile de vreme re,a emise de către meteorologi, autoritățile recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum, în zonele afectate.

În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, şoferii sunti sfătuiți să-și echipeze corespunzător autovehiculele, pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.).

De asemenea, trebuie luată în calcul şi posibilitatea întreruperii circulaţiei, pe unele drumuri, iar în acest caz din autovehicul nu trebuie să lipsească haine groase, pături, alimente, apă şi unul sau mai multe telefoane mobile cu adaptor la priza auto.

În cursul acestei zile, legatura, pe calea ferată, București -CONSTANȚA și retur a fost și este, în continuare, ASIGURATĂ, dar majoritatea trenurilor au întarzieri semnificative, din cauza ninsorii !

Societatea Națională C.F.R.- Călători S.A. a anuntat, încă din această dimineață, că din cele 1.300 de trenuri care circulă, zilnic, în România, s-a luat decizia de a ANULA 131 de trenuri, pentru facilitarea accesului utilajelor și a echipelor de intervenții și pentru evitarea unor situații neplăcute pentru pasageri.

Circulația este adaptată condițiilor nefavorabile, cu temperaturi extrem de scăzute. pe raza a patru (4) regionale: București, CONSTANȚA, Galati și Craiova.

Unele curse înregistreză întarzieri, la destinație, determinate de necesitatea atașării locomotivelor "Diesel", pe anumite intervale de stații, din jumatatea de Sud a țării, de reducerea vitezei de circulație sau de intervenția cu pluguri.
Se intervine constant cu utilaje si echipaje feroviare.

PORTURILE MARITIME Constanța - Nord, Constanța Sud — Agigea, Midia și Mangalia au fost REDESCHISE, încă din cursul acestei dimineți !

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, navigația pe fluviul DUNĂREA a fost SUSPENDATĂ, începând cu ora 12.00, a zilei de marți - 10 ianuarie 2017, pe o perioadă nedeterminată, între kilometrii fluviali 175 (municipiul Brăila) și 1075 (Baziaș, județul Caraș-Severin) ! 
jooble.org