Comunicat RAJA actualizat astăzi, 11 ianuarie, la orele 9.00(575)


Noaptea trecuta, spre dimineata, s-au inregistrat mai multe avarii la liniile de alimentare cu tensiune si mai multe surse si statii de pompare au ramas fara curent, motiv pentru care nu pot functiona. In aceasta situatie sunt sursele de apa de la Viroaga, Cerchezu, Magura, Furnica, Movila Verde, Independenta si Dumbraveni. Desi nu functioneaza pompele de la nivelul surselor, abonatii din aceste localitati au apa, fiind alimentati gravitational prin cadere libera din rezervoarele statiilor de pompare.

In localitatile General Scarisoreanu, Tataru si Olteni s-a sistat furnizarea apei potabile, din cauza lipsei de energie de la nivelul statiilor de pompare, aceste doua localitati neputand fi alimentate cu apa prin cadere libera.
Si in localitatea Poiana a fost oprita sursa din cauza unei caderi de tensiune de aproximativ 4 ore. La ora actuala, se furnizeaza apa in conditii normale in aceasta localitate.

In continuare nu s-a remediat avaria Enel de la sursa Galesu, ce asigura o mare parte din necesarul de apa bruta de la statia de tratare si pompare din municicpiul Constanta. In aceste conditii, in cartierele Energia, Baba Novac, CET, Viile Noi, Medeea, Palas, Km4-5, Km5, Poarta 6, Abator, Gara, Casa de Cultura, Inel I si Inel II au se furnizeaza apa cu presiuni scazute la robinete.

Asiguram toti consumatorii afectati in furnizarea apei de disfunctionalitatile de la nivelul sistemelor de alimentare cu energie, ca lucratorii RAJA vor relua imediat alimentarea cu apa la parametrii normali, dupa ce echipele Enel vor remedia avariile și vor realimenta cu energie sursele si statiile de pompare.

Vom reveni cu amanunte!
jooble.org