Hobart (Australia): Monica Niculescu s-a calificat în  sferturi,  la simplu și (la fel ca Raluca Olaru) la dublu

Hobart (Australia): Monica Niculescu s-a calificat în sferturi, la simplu și (la fel ca Raluca Olaru) la dublu(1160)


Jucătoarea ROMÂNCĂ (originară din Slatina, rezidentă în București) de tenis-de-câmp MONICA NICULESCU (29 de ani, locul 40 în clasamentul elitelor feminine, la simplu, și "cap-de-serie" numărul trei), a învins-o, fără emoții (scor: 6-3, 6-2), în doar o oră şi 12 minute, în turul doi, pe belgianca Kirsten Flipkens (31 de ani, împliniți pe... 10 ianuarie; numărul 73 mondial) şi s-a calificat în "sferturile de finală" ale turneului W.T.A. (Womens' Tennis Association), din categoria valorică "International", de la Hobart (Insula / statul Tasmania, Australia), desfăşurat în aer liber, pe suprafaţă "hard" și dotat cu premii totale de 226 750 dolari.

Primul set al acestui meci, din cadrul "optimilor-de-finală" s-a menţinut, la început, sub semnul echilibrului, până la scorul de 3-3, când Niculescu a reuşit să câştige împotriva serviciului. Au urmat încă două "game"-ul foarte bune din partea sportivei din România, care şi-a adjudecat manşa inaugurală, cu 6-3.
Setul secund s-a desfăşurat după aceleaşi coordonate: Monica a reuşit să facă "break"-ul în "game"-ul şase şi s-a desprins la 4-2, decisiv pentru a închide meciul cu 6-2.
Graţie acestei victorii, românca a egalat şi scorul în meciurile directe: 3-3, Niculescu obținând victorii în ultimele două partide. Flipkens s-a impus în primul duel, din 2013, chiar la... aici, la Hobart, în "sferturi", cu: 2-6, 6-4, 6-0, iar apoi a câștigat, în același an, și la Indian Wells (California, S.U.A.), în turul al doilea, cu: 4-6, 6-4, 6-3. Olteanca a ieșit învingătoare în 2015, în primul tur la Antwerp (/Anvers, Belgia), cu: 6-3, 6-2, însă Flipkens a obținut victoria în optimi la Katowice (Polonia), în același an, cu: 6-7 (6), 6-1, 6-4. Penultimul duel a avut loc anul trecut (2016), în noiembrie, la Luxemburg, în primul tur, iar Monica a învins cu: 6-4, 6-2, apoi cucerind, surprinzător, titlul (în finală cu cehoaica Petra Kvitova).

Reamintim că în primul tur ("'șaisprezecimi-de-finală"), românca a obţinut o victorie mare, impunându-se, fără drept de apel (cu scorul de: 6-2, 6-3), în disputa cu sârboaica Jelena Jankovic (31 de ani; numărul 54 mondial; nimeni alta decât cea pe care, în primul lor meci din acest an, la Shenzhen, în Republica Populară Chineză, a învins-o -- dar mai greu, în trei seturi -- o altă româncă, constănțeanca SIMONA HALEP, astfel că putem afirma că debutul de sezon al fostului număr unu mondial, din anul 2008, este sub... "blestemul româncelor" !).
A fost a opta întâlnire directă dintre cele două sportive, Jankovic conducând la general cu 5-3, dar ultimele trei dispute au fost adjudecate de către Niculescu.

"Sunt fericită să fiu la Hobart, întotdeauna îmi face plăcere să evoluez la acest turneu. Vreau să mulțumesc și publicului care a venit, și astăzi, să-mi urmărească meciurile. Oamenii au fost mereu foarte drăguți, așa că încerc să vin aici în fiecare an (N.n.: Românca e la a opta participare la acest turneu !), să mă simt bine !", a declarat Niculescu, care a câștigat de două ori turneul de dublu, de aici !

Pentru calificarea în "sferturile-de-finală", Monica va fi recompensată cu un cec în valoare de 5 900 dolari şi cu 60 de puncte W.T.A., în clasamentul mondial al probei de simplu.
În runda următoare, sportiva noastră va evolua împotriva câştigătoarei dintre cehoaica Lucie Safarova (62 W.T.A.) și japoneza Risa Ozaki (100 W.T.A.).

MONICA NICULESCU este calificată și în "sferturile" probei de dublu (pe care, de altfel, a... caștigat-o, și încă de două ori -- !!! --, în anii anteriori), unde face pereche, în premieră absolută, cu americanca Abigail Spears. Cuplul româno-american, desemnat "cap-de-serie" numărul unu (!!!), a învins, în primul tur ("optimi-de-finală"), într-o oră și 15 minute, cu scorul de: 6-3, 6-4, pe Hao Hibino (Japonia) - Alicja Rosolska (Polonia).
Cuplul româno-american și-a asigurat un cec de 1.820 dolari și 60 de puncte W.T.A., urmând să joace, în faza următoare a turneului tasmanian, cu învingătoarele din meciul Demi Schuurs (Olanda) -Renata Voracova (Cehia) vs. Pauline Parmentier (Franța) - Francesca Schiavone (Italia).

Tot la dublu, RALUCA OLARU (ROMÂNIA) și Olga Savciuk (Ucraina), finaliste la Shenzhen (Republica Populară Chineză), în primul turneu al acestui an, au reușit calificarea în "sferturi", după 6-4, 6-2 cu favoritele numărul doi, Kiki Bertens (Olanda) - Johanna Larsson (Suedia), care câștigaseră, săptămâna trecută, titlul la Auckland, în Noua Zeelandă.
Olaru și Savciuk vor juca, în turul următor, cu gemenele ucrainene Liudmila și Nadia Kicenok.

Fiecare dintre perechile calificate în "sferturi de finală" și-a asigurat un cec de 1 820 dolari și 60 puncte W.T.A., la dublu. 
jooble.org