C.N.A.I.R. anunță că ar putea să închidă, din nou, unele drumuri naționale !

C.N.A.I.R. anunță că ar putea să închidă, din nou, unele drumuri naționale !(1279)


Dacă va fi cazul, în condiţii meteo EXTREME, de "Cod GALBEN" şi "Cod PORTOCALIU", conform Protocolului-Comun, cu Poliția Rutieră, se va lua decizia închiderii unor sectoare de drum, au anunţat astăzi, marți - 10 ianuarie 2017, printr-un comunicat remis presei, reprezentanţii Companiei Naţionale de ADMINISTRARE a INFRASTRUCTURII RUTIERE S.A. (C.N. A.I.R. S.A. / C.N.A.I.R., noul nume al C.N. A.D.R. S.A. / C.N.A.D.R. !).

Astfel, reprezentanţii acestei instituţii informează că:

" Începând de astăzi, marți -10 ianuarie 2017, ora 22.00, și până pe mîine, miercuri - 11 ianuarie 2017, ora 21.00, A.N.M. anunță două "Coduri PORTOCALII" (de VISCOL și POLEI, respectiv de GER) și un "Cod GALBEN" (de NINSOARE).

În aceste condiţii, C.N. A.I.R. S.A. va acţiona în conformitate cu programul stabilit, în vederea asigurării condiţiilor optime de trafic, la nivelul tuturor Direcţiilor Regionale de Drumuri şi Poduri.

De asemenea, în condiţii meteo extreme, de "Cod Galben" şi "Cod Portocaliu", conform Protocolului-Comun cu Poliţia Rutieră, dacă va fi cazul, se va lua decizia închiderii unor sectoare de drum.

Acest demers este necesar atât pentru desfăşurarea activităţii de deszăpezire, cât mai ales pentru siguranţa participanţilor la trafic.

În acest caz, este bine ca din autovehicule să nu lipsească hainele groase, pături, alimente, apa potabilă şi cel puţin un telefon mobil cu încărcător la priza auto.

Ținând cont de condiţiile de iarnă, este obligatorie echiparea mașinii cu cauciucuri de iarnă și cu echipament specific de intervenție (lopeti de zăpadă, în primul rând), în cazul unor evenimente nedorite.

C.N.A.I.R. recomandă ca, pentru evitarea unor riscuri majore, deplasarea să se facă doar în cazuri excepționale.

Menţionăm că intervenţia în timp util a utilajelor de deszăpezire este condiţionată şi de respectarea de către participanţii la trafic a tuturor regulilor de circulație și a restricțiilor impuse.

Informaţii suplimentare, privind starea reţelei de drumuri naţionale, pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021 2643333 și 021 9360 sau accesând "site"-ul: www.cnadnr.ro (DISPECERAT – Situația Drumurilor Naţionale), dar și paginile de "Facebook": https://www.facebook.com/cnadnr/ și de "Twitter": @CNADNR "
jooble.org