A ÎNCEPUT PERIOADA DE HIBERNARE A NOULUI GUVERN?  AFARĂ NINGE...

A ÎNCEPUT PERIOADA DE HIBERNARE A NOULUI GUVERN? AFARĂ NINGE...(3469)


Avem un guvern nou! Și ce dacă? Cu ce mă încălzește pe mine sau pe amărășteanul blocat de nămeți în propria sa mașină, la kilometrul cutare, de pe autostrada cutare, dacă nu o fi nimerit, sărmanul om, pe un șantier părăsit de multă vreme...

La schimbul de ștafetă, cum se întâmplă, ne-am trezit cu două guverne pe cap, dar nimeni nu s-a arătat interesat de declanșarea avalanșei de coduri roșii, fiind asimilate cu mărgelele unui curcan încrezut și nu cu un posibil dezastru, cum s-a și întâmplat! Două guverne și nici un premier resposabil în fața iernii scăpate din lesă, în ciuda avertismentelor primite de pretutindeni!

Cioloș, deși nu a fost degrevat de sarcini, și-a pus palma în fund și a plecat supărat pe soartă. Aceeași soartă care l-a propulsat pe o funcție la care nici nu îndrăznea să viseze! Noul premier era ocupat cu instruirea fursecurilor! În fine, la prima ședință de guven, a luat și prima decizie capitală pentru soarta României. Toți subordonații au primit de la domnia sa primele indicații prețioase și de o inestimabilă valoare pentru ieșirea din blocajul care ne sufocă de amar de vreme. URGENT, toți miniștrii săi să preia birourile ministeriale și inventarul anexat, inclusiv necesarul de hârtie igienică pe cap de reprezentant al puterii. Dacă se poate, culoarea roz, pentru că se potrivește și la bilețele. Amănunte suplimentare ne poate oferi domnul Tăriceanu.

Iarna bătea amenințător la ușă, vorba aia, și noul premier își aranja freza sticloasă în oglinjoara sa fermecată cu ramă poleită de la domnul Dragnea! În acel moment, am avut în față imaginea coeziunii celor care, atunci când vorbesc ocazional despre România, doar se bat cu cărămida în piept!

Șontâc, șontâc, în timp ce coboram cu toții în beznă, pentru că iarna pusese stăpânire pe întreaga țară, un guvern se dădea cu burta pe balustradă și altul urca grăbit spre locurile unde va începe să hiberneze...

De câte ori iarna se abate năpraznic asupra noastră, îngropând toate colibele din România, ca să arătăm și noi ca o metropolă europeană de la un capăt la altul, îmi vin în minte tot felul de secvențe sugestive. Ca un făcut, natura se dezlănțuie în momentele cruciale în care, indiferent de culoarea lor politică, oportuniștii preiau puterea. După cum se comportă, la noi, iarna funcționează ca un detector de minciuni, ca un instrument, e drept, sună cam urât, capabil să diminuieze elanul oratoric al învingătorilor față de lauda de sine.

Nu sunt ghicitor în stele, fie că sunt selectate din structurile Ministerului de Interne, fie direct de la SRI, dar, în opinia mea, victoria PSD în alegeri nu a fost una de bun augur. Prea multe cutremure, nu contează epicentrul și intensitatea, înainte și, mai ales după numirea cu peripeții a noului prim ministru! Puțin a lipsit ca Bucureștiul să se zgâlțâie din toate încheieturile, ceea ce ar fi făcut ca doamna Gabriela Firea să rămână fără obiectul muncii, iar miniștrii noului guvern să reînființeze fostele gărzi patriotice, țară plină de eroi, pentru recuperarea și paza cărămizilor vechi, deosebit de apreciate pentru calitatea și rezistența lor. Dar, chiar și așa, echipa mixtă de guvernanți PSD plus ALDE nu a avut parte de un debut fericit, fiind pusă în situația de a se confrunta cu vitregiile generate de o iarnă foarte grea.

Cum ar spune președintele Iohannis, GHINION!

Obligați să renunțe la festivitățile de doi lei generate de controversele împușcate pe tema numirii noului prim ministru, membrii cabinetului s-au risipit ca potârnichile care încotro, dar nici unul unde trebuie. Sigur, nu mă așteptam să facă minuni în prima zi de guvernare, dar lipsa lor de reacție mă determină să nu fiu prea optimist.

Să ne amintim că, după victoria lui Traian Băsescu, când a câștigat primul mandat, a urmat potopul inundațiilor. După aceea, au venit iernile grele ale lui MRU, prieten cu vaca din rasa Kobe, care certa bătrânii că nu ies la deszăpezire!

Priviți cum arată România, chiar și atunci când are două guverne la căpătâi!

Conducătorii noștri incapabili ne-au făcut să urâm iarna...
jooble.org