GHIȚĂ, ÎN GAURĂ DE ȘARPE.                      NORA LUI MĂGUREANU, NU!             ALȚII, ÎN AREST ?

GHIȚĂ, ÎN GAURĂ DE ȘARPE. NORA LUI MĂGUREANU, NU! ALȚII, ÎN AREST ?(4350)


Deși se afla sub supraveghere intensă, 24 din 24 de ore, cu toate tunurile de apă pe el, în caz de fugă rebelă, inclusiv cu antenele RTV, puse să lucreze în beneficiul statului, Sebastian Ghiță a dispărut!

Îmi imaginez că, înainte de a trece pragul locului unde a fost consemnat, s-a oprit și a testat cu praf de strănutat reflexele copoilor greu încercați din secția de poliție unde trebuie să dea periodic cu subsemnatul.

În ciuda presupuselor pericole la care s-a expus, dispariția domnului Ghiță, acest James Bond al României capitaliste, seamănă tot mai mult cu o invitație la o plimbare în aer liber, într-un parc, pentru că refuz să cred că avem cadre atât de imbecile, încât, să trateze cu curul, scuzați expresia, o misiune importantă!

Adică, îl ai sub cizmă pe cel mai scump și mai căutat cetățean al patriei, cu peste 13 milioane de euro cauțiune!, și îți scapă printre degete exact când acesta produce cele mai tari dezvăluiri! Ce-i drept, din câte constat, suspecții dispar foarte ușor din România, fie travestiți în prostituate, fie în berbecuți cu plecare din Portul Constanța! Am chiar senzația că, în cazul unor oameni cheie din diverse dosare penale, se organizează excursii tematice, pe bază de sărit frontiera cu o destinație precisă și cu cazare în găuri de șarpe dotate corespunzător.

Sunt și excepții. Cazul Marta, adaptat la legenda Meșterului Manole, dacă e să luăm de bune declarațiile fostei nurori a lui Virgil Măgureanu...Și, pentru că tot veni vorba de blonda familiei Măgureanu, reamintesc că mărturisirile domniei sale au lăsat fără aer mafia autohtonă! Dându-i pe goarnă pe foarte mulți mafioți, parcă Băsescu spunea că suntem un stat mafiot!, și doamna în cauză s-a expus foarte mult, dar nu a dispărut și nici nu a solicitat protecție! Ba, dimpotrivă, a continuat să dea din casa socrului, cu speranța deșartă că autoritățile abilitate vor face lumină într-un caz extrem de grav.

Sistemul, lovit puternic în plex de domnul Ghiță, care continuă să facă dezvăluiri senzaționale, nu cedează și nu se predă... În ciuda gravității emanate de dezvăluirile sale, ca martor ocular la unele diversiuni, sistemul nu a intrat în panică, dovadă că nu am asistat, până acum, la o desfășurare autentică de forțe. Strategia celui care dă din casă, nuanțând abuzurile sistemului, era cunoscută de cei vizați, personaje importante și influente, motiv pentru care Sebastian Ghiță era catalogat ca fiind, pentru dumnealor, inamicul public nr. 1. Fie și pentru faptul că a adunat cu atâta răbdare și migală tot felul de cucuvele din viața doamnei Kovesi...

Cu un astfel de inamic sinucigaș, nu te porți cu mănuși și nici nu-l lași să zburde de capul lui, mai ales când știi că vorbește și, atenție, știe ce vorbește, anunțând că are și probe.

Ghiță nu este, totuși, Elodia! Ghiță se bucură de o atenție deosebită din partea serviciilor, alte cucuvele, aflate și ele într-o adversitate greu de înțeles, chiar dacă la mijloc este vorba despre influență și putere. Chiar să nu știe nimeni care este gaura de șarpe în care s-a retras Sebastian Ghiță! Dacă observați, m-am ferit să folosesc formula s-a ascuns...Nu cred că domnia sa zace în vreo cazemată părăsită de pe valea portului. Întreaga sa acțiune, incluzând aici și aparițiile sale pe micul ecran, face parte dintr-un plan bine pus la punct.

E posibil ca sistemul să se fi rupt în două și Sebastian Ghiță să fi picat la mijloc, fiind folosit, pe post de artilerie grea, de una din părți. Eventual, de către tabăra care cere în gura mare arestarea doamnei Kovesi și a generalului Coldea. Tabără din care face parte și Traian Băsescu, aflat în război pe față cu cei doi, ceea ce face să fie din ce în ce mai nervos...

Lipsa de reacție a instituțiilor abilitate ar putea fi generată de o presupusă stare de derută. Singurul care stă, precum pisica lui popa, în poartă, încercând să bagatelizeze întreaga poveste, este președintele Iohannis. Nu spun că mușamalizează, dar nici nu se omoară cu firea să-i pună la treabă pe cei abilitați să deslușească această poveste, care ar putea declanșa un cutremur de proporții.

Dispariția lui Sebastian Ghiță poate face parte dintr-o nouă strategie de temporizare până când spune tot ceea ce are de spus. Până atunci, este protejat și asta ar putea face ca, multă vreme de acum încoace, să nu-l mai vedem la față!

Ca în cazul celor cinci directori care au pus umărul la dispariția flotei, Toanchină etc. Se știe că, în astfel de momente, mesajele celui dispărut capătă o anumită greutate și, ca atare, sunt urmărite cu mai multă seriozitate și interes, mai ales că Ghiță nu este Elodia...Cu câteva excepții, Popa, de la FNI, dispăruții patriei nu au avut nici un mesaj a spune...

În cazul lui Ghiță, materialele prezentate vor avea o valoare deosebită. Cu o condiție. Conținutul acestora să fie folosit pentru a se face curățenie în țară. Dacă Sebastian Ghiță a făcut și el parte din sistem, este important ca domnia sa să pună umărul serios la desființarea acestuia.

Într-o astfel de cruciadă, ar fi util și Traian Băsescu, care, nu cu mult timp în urmă, se lăuda că poate găsi pe oricine se ascunde într-o gaură de șarpe...
 
jooble.org