Și Asociația Națională a Agențiilor de Turism (A.N.A.T.) salută reînființarea Ministerului Turismului, dar cere ca acesta să nu fie  doar o formă-fără-fond

Și Asociația Națională a Agențiilor de Turism (A.N.A.T.) salută reînființarea Ministerului Turismului, dar cere ca acesta să nu fie doar o formă-fără-fond(1255)


ASOCIAȚIA NAȚIONALĂ A AGENȚIILOR DE TURISM (A.N.A.T.) a transmis, astăzi, un comunicat de presă, în care-și exprimă satisfacția pentru măsura reînființării Ministerului Turismului, dar, totodată, cere ca acesta să nu fie doar decorativ, ci să se implice în mod concret în revigorarea "industriei ospitalității".

" Apreciem (RE)înființarea Ministerului Turismului și ne așteptăm ca "industria ospitalității  "   să ajungă la 6% din Produsul Intern Brut (P.I.B.), nivelul estimat de către Organizația Mondială a Turismului (O.M.T.) !

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (A.N.A.T.) salută inițiativa (RE)înființării Ministerului Turismului, în noul Guvern, după ce ani de zile domeniul a fost plimbat de la un minister la altul, fără să i se dea importanța cuvenită, în economia națională.

"Așteptările patronatului, de la noul minister, sunt mari, pe măsura nevoii existenței sale: ne dorim un buget multianual consistent, pentru promovarea destinației România, în străinătate, printr-o politică de promovare coerentă.

Solicităm implicarea statului, pentru creșterea activității de "incoming" (turiști din străinătate), prin diverse măsuri de stimulare, pentru agențiile care aduc turiști străini în țară, cu efecte directe asupra economiei naționale.

Așteptam aplicarea Legii Voucherelor-de-Vacanță și în sectorul public, măsură menită să ducă la creșterea turismului intern.

Ne dorim, de asemenea, reducerea Taxei pe Valoarea Adăugată (T.V.A.) la 9% ȘI pentru agențiile de turism, pentru a elimina discriminarea creată prin diminuarea cotei în cazul industriilor conexe (hotelărie și restaurante), dar și programe de dezvoltare în zonele montane și extinderea sezonului pe Litoral", declară dr. Alin Burcea, președintele A.N.A.T.

A.N.A.T. va milita, în continuare, pentru adoptarea unor măsuri care să ducă la creșterea turismului, la nivelul estimat de către Organizația Mondială a Turismului (O.M.T.), în cazul României, de 6% din Produsul Intern Brut (P.I.B.).

Asociația Națională a Agenților de Turism apreciază numirea lui Mircea-Titus Dobre, inițiatorul Legii Impozitului Forfetar, în funcția de ministru al Turismului și îi urează mult succes. "

 
jooble.org