BULGARI, FUGIȚI, MIRCEA DOBRE A FOST NUMIT MINISTRUL TURISMULUI!

BULGARI, FUGIȚI, MIRCEA DOBRE A FOST NUMIT MINISTRUL TURISMULUI!(9153)


 Un anume domn, pe numele său din CI, reproduc, Mircea Dobre jr., pentru că există și un senior, Mircea Dobre tatăl, a fost numit ministrul Turismului în noul guvern, o coproducție PSD-ALDE!

Stimați bulgari, abandonați hotelurile de pe litoral și fugiți care încotro nimeriți! Să vă iasă din cap serviciile și prețurile practicate până astăzi...Gata cu dominația turismului din sudul Europei! A venit Mircică ministrul Turismului la români!

L-au numit cu surle și trâmbițe confiscate de la vamă... Exclam și eu ca Băsescu, după episodul cu țiganca împuțită, nu știu Maria, dar, întreb, pe-n ce?! Pentru ce? De ce? Care sunt faptele lui de vitejie în turism? De ce a fost numit?

Cunosc răspunsul celor de la PSD, universal valabil în astfel de conjuncturi cu promovări doar pe criterii politice. El sună simplu și concis - IAC-AȘA! Varianta secundară - D-AIA, cu trimitere în fals la voința poporului. Zicere pesedistă - Ei ne-au votat și noi acționăm după cum vor mușchii noștri! Reproduc tot din Băsescu, sursă vie de citate, ziceri, bancuri răsuflate, învățături de cartier și cimilituri - Nu știu, Dragneo, ce legături profesionale are domnul Dobre cu turismul, ca să justifice numirea sa într-o funcție atât de importantă! Buletinul de Constanța? Pâinea cea de toate zilele pe care ne-o servește cuptorul fără furnale al familiei sale cu etichetă PSD? Dorința cuiva de a demonstra că, la Constanța, partidul de guvernământ are și el tehnocrații săi?! Capacitatea domnului ministru de a se scufunda rapid la ședințele de partid,pe care o mai are doar Dorel Onaca de la PMP ?!

Am mai avut noi parte de o experiență oarecum comică, dacă o pot numi așa, cu domnul Nemirschi la Mediu, propulsat ca ministru doar de recomandarea conducerii de atunci a PSD Constanța. Că, în rest, a făcut galerie, după care a dispărut subit din peisaj, deși se spunea că este rezerva lui Radu Mazăre la Primărie! De atunci, raporturile de forțe s-au schimbat substanțial. Totuși, în ciuda influenței și a capacității sale de mobilizare, nici măcar Radu Mazăre, care era primar și lider local, nu brutar, nu a reușit să-și pună toți oamenii în structurile dorite! Tot respectul pentru meseria de brutar, dar îmi este greu să cred că – succesurile-, ca să citez o altă sursă băsciană, obținute în politică de familia Dobre, de care te izbești la tot pasul, Parlamentul României, Primăria Constanța, Consiliul Local, Guvernul României, pe un post de titular, se datorează doar calității drojdiei și priceperii celor care frământă aluatul, având piața de desfacere asigurată.

La aceste ingrediente, trebuie luată în calcul susținerea de care se bucură familia Dobre din partea PSD Constanța, cu o conducere invizibilă, dar, pentru unii, benefică...

Sunt curios să aflu care este programul de guvernare al domnului Dobre jr. și când s-a pregătit dumnealui, fie, accept, chiar și într-un guvern din umbră, pentru a prelua un minister cobai care a fost trecut prin tot felul de faceri și afaceri, experiențe nefaste. Ținta principală - litoralul, unde exercițiile de tip NATO, cu caruri alegorice braziliene, faraoni de pretutindeni și brontozauri cu guri de foc, au transformat stațiunea Mamaia într-un poligon personal de trageri la tombola cu borș de pește!

Banalul borș de pește poartă pe umerii săi întreaga răspundere în ce privește turismul de pe litoralul românesc! Programele de popularizare, contra cost, a turismului de pe litoral și din Delta Dunării s-au materializat în acțiuni demne de circul foamei. Spre rușinea noastră, locul specialiștilor autohtoni din turismul românesc a fost luat de câțiva așa ziși investitori străini veniți în șlapi în România. Cât timp stăm la coada Bulgariei, nu am făcut nimic!

Este Mircea Dobre omul potrivit pentru un turism nepotrivit, ca să cataloghez astfel starea de debandadă!?

Sigur, gruparea Dobre și-a atins obiectivul suprem. În lunile care urmează, vom vedea dacă între domnia sa și ministerul pe care îl conduce sunt și puncte și interese comune.

Poate că noul ministru vrea să revitalizeze turismul cu cornul și laptele...
 
jooble.org