Ultimele săptămâni pentru nominalizarea mentorilor pentru educaţie

Ultimele săptămâni pentru nominalizarea mentorilor pentru educaţie(1032)


Fundaţia pentru Comunitate a organizat anul acesta o nouă ediţie a Premiului Mentor pentru Excelenţă în Educaţie.

În cadrul programului, lansat prima dată în 2010, anual sunt premiaţi 10 profesori şi antrenori, premiul constând într-un trofeu realizat de apreciatul artist Ioan Nemţoi şi suma de 8.000 de lei.

Conform organizatorilor, Premiul Mentor pentru Excelenţă în Educaţie se acordă „acelor profesori, antrenori, mentori care au descoperit şi au lansat tinere talente, care le-au sprijinit din umbră primii paşi, al căror devotament şi entuziasm au contribuit esenţial la dezvoltarea şi punerea în valoare a lor; acelor profesori, antrenori, mentori care au reuşit şi reuşesc să stimuleze copii talentaţi, care îi pregătesc pentru a face faţă competiţiilor, care caută în permanenţă posibilităţile lor de dezvoltare; acelor profesori, antrenori, mentori a căror excelenţă educativă a condus generaţii întregi spre succes, a căror activitate însă a rămas în umbră, fără recompense morale sau materiale”.

Cei care cunosc astfel de profesori, antrenori, mentori, sunt invitaţi să îi nominalizeze pentru Premiul Mentor pentru Excelenţă în Educaţie. Pot fi nominalizaţi profesori, antrenori, pedagogi: „care pregătesc, învaţă, educă, ajută copii şi tineri cu vârste sub 18 ani, care organizează cercuri de specialitate, îndrumă activitatea extraşcolară a acestora, care sprijină cu devotament şi cu eficienţă lansarea lor pe drumul succesului; care sunt capabili să acorde o atenţie sporită acelor copii sau tineri a căror situaţie familială sau materială i-ar defavoriza în cursa pentru succes; care au înfiinţat unele foruri (competiţii, întâlniri, cercuri, cluburi, asociaţii, etc.) cu un rol semnificativ în dezvoltarea tinerilor, în punerea în valoare a talentului lor; care prin calităţile lor umane şi profesionale au câştigat de-a lungul unei cariere de mai multe decenii aprecierea comunităţii locale şi a specialiştilor din domeniul lor de activitate”.

Nominalizările pot fi făcute de orice persoană, atât în nume propriu, cât şi în numele unui grup. Sunt valabile doar nominalizările făcute pe formularul de nominalizare de pe site-ul Fundaţiei (www.pentrucomunitate.ro).

Dintre cei nominalizaţi, Consiliul Director al Fundaţiei pentru Comunitate va alege zece personalităţi din domeniul sportului, artelor, culturii şi ştiinţelor, care vor obţine Premiul Mentor pentru Excelenţă în Educaţie. Termenul limită până la care se pot face nominalizările este 31 decembrie 2016. 
jooble.org