Ce plante înfloresc în sezonul rece şi cum trebuie întreţinute

Ce plante înfloresc în sezonul rece şi cum trebuie întreţinute(953)


 Plantele de interior au numeroase efecte benefice şi reuşesc să învioreze orice spaţiu. Iar unele dintre ele înfloresc chiar iarna, de la sfârşitul lunii noiembrie şi până la începutul lui februarie. Iată în continuare cele mai interesante plante de interior ce înfloresc în sezonul rece.

Trandafirul japonez este o plantă foarte elegantă ce înfloreşte pe toată perioada iernii, florile fiind colorate în diferite nuanţe de roşu, alb, roz şi violet. Ca să vă bucuraţi de florile frumoase şi delicate, planta are nevoie de lumină, un ghiveci mare, temperaturi ridicate şi constante şi îngrăşământ.

O plantă de apartament foarte căutată, violeta africană înfloreşte tot timpul anului, dar iarna este perioada ei de glorie. Violeta iubeşte lumina, dar se simte excelent la fereastră iarna, când razele soarelui sunt oblice şi nu cad niciodată direct pe frunzele ei. Violetele înfloresc iarna în valuri dacă la mijlocul toamnei împărţiţi plantele în două şi le puneţi în ghivece mai mici. Cu cât este mai mic ghiveciul, cu atât o să facă flori mai multe. În ghivecele mari plantele au multe frunze şi flori puţine.

Cactusul de Crăciun este o plantă ce infloreşte iarna, timp de 6-8 săptămâni. Şi, după cum spune horticultorul Marius Mihăilescu, „această specie de cactus va înflori doar dacă nu o mutaţi din locul ei. Florile cactusului de Craciun pot fi albe, roz, roşii, violet, portocalii sau galbene”.
jooble.org