Lucia Varga: Ponta nu va reuși niciodată să iasă din zona nesimțirii politice

Lucia Varga: Ponta nu va reuși niciodată să iasă din zona nesimțirii politice(741)


"Victor Ponta, prin comportamentul pe care îl are, demonstrează ‎că este nevoie să schimbăm profund clasa politică.

Trebuie să înlocuim injuriile, invectivele, batjocura și calomniile cu o dezbatere reală asupra problemelor noastre. Nu vorbim despre faptul că România nu are autostrăzi, nu vorbim despre decimarea pădurilor, nu vorbim despre faptul că sistemele de educație, sănătate și asistență socială sunt în colaps. Dar avem parte de discurs suburban, `miștouri` de 2 lei sau bădărănii jignitoare la adresa femeilor, adversarilor sau oricui îndrăznește să propună un subiect serios de discuție.

Faptul că PSD îl menține pe liste pe acest domn, generos susținut de un Ghiță, este o dovadă clară a faptului că acest partid doar simulează reforma. Dacă aceste alegeri vor permite pesediștilor să preia guvernarea, vom asista la o altă epocă de tristă amintire, de tipul guvernării Năstase‎.

Această otevizare a PSD va coborî dialogul politic la un nivel atât de jos încât va muri până și speranța ca românii să mai aibă încredere în clasa politică. Acest lucru este pe placul PSD, care este principalul beneficiar al dezgustului românilor față de politică. Partidul Național Liberal nu vrea să fie parte la acest joc perfid al lui Victor Ponta și al PSD. Noi dorim o Românie în care să nu ne fie rușine cu conducătorii noștri, o Românie în care să putem avea un dialog civilizat și, mai ales, o Românie în care bădărănia, batjocura, mitocănia, calomnia să nu mai fie regula, ci doar excepția.

Sper ca Victor Ponta să se trezească în al doisprezecelea ceas și să ne arate, prin schimbare acestui comportament, măcar o brumă de respect pentru ce înseamnă `mama` și `soția` în viața lui! ” 
jooble.org