Membri ai Birourilor electorale din LUMINA și OVIDIU, condamnați în dosarul FRAUDE la REFERENDUM 2012

Membri ai Birourilor electorale din LUMINA și OVIDIU, condamnați în dosarul FRAUDE la REFERENDUM 2012(801)


 Magistrații Judecătoriei Constanța au condamnat 11 persoane trimise în judecată, în anul 2013, în dosarul „Fraude la referendum”.

Este vorba de pedepse cu suspendare, dar decizia nu este definitivă, putând fi contestată atât de inculpați, cât și de procurori, la instanța superioară.În noiembrie 2012, procurorii au început urmărirea penală faţă de mai mulţi membri ai unor secţii de votare din localităţile constănţene Lumina şi Ovidiu. Ulterior, la jumătatea lunii decembrie, magistraţii Parchetului General au poposit la Lumina şi Ovidiu pentru câteva zile şi au chemat la audieri peste 1.000 de persoane pentru a-şi verifica semnătura pe listele de vot.

În urma audierilor, magistraţii au stabilit că membrii secţiilor de votare ar fi falsificat semnăturile unor persoane care nu s-au prezentat la vot şi au introdus buletinele în urne, denaturând realitatea datelor înscrise în documentele întocmite la nivelul biroului electoral.

Potrivit rechizitoriului, Elena Iordan, Adelina Gabriela Tache, Felicia Negoiţă, Constantin Tache, Vasilică Vărvăroiu, preşedinte şi membri ai secţiei 489 din localitatea Lumina, ar fi falsificat 222 de semnături, introducând buletinele în urne, şi au întocmit în fals procesul verbal privind rezultatele referendumului. Preşedinta biroului electoral din cadrul Secţiei 490, din Lumina, Diana Dinu, este acuzată că ar fi permis denaturarea rezultatului procesului electoral prin semnarea în fals pe listele permanente a unui număr de 45 de votanţi. Totodată, şi Lenuţa Simion, Marioara Miuţu, Daniela Ghibâldan, Andrei Alexandru Grădişteanu şi Violeta Stănimir, preşedinte şi membri ai secţiei 488, din Lumina, sunt acuzaţi că ar fi falsificat 180 de semnături şi au introdus în urne 135 de buletine de vot, semnând apoi procesul verbal.
jooble.org