Burse mai mari

Burse mai mari(928)


Cuantumul burselor acordate de Primăria municipiului Tulcea elevilor cu rezultate bune la învăţătură ar putea creşte anul viitor, potrivit unui anunţ făcut de consilierul local independent Valentin Şelaru.

Noile cuantumuri ale burselor acordate elevilor din bugetul local vor intra în vigoare, potrivit sursei, după aprobarea bugetului municipiului Tulcea de anul viitor.

Consilierii locali tulceni au aprobat în timpul şedinţei în plen, acordarea a 2.064 de burse pentru elevii din învăţământul preuniversitar, cele mai multe dintre acestea, respectiv 1.732, fiind burse de merit în valoare de 60 de lei pe lună care se acordă elevilor premiaţi la concursurile judeţene şi care au medii de cel puţin 8,50. Cele mai puţine dintre acestea, respectiv 48, sunt burse de performanţă în cuantum de 80 de lei pe lună, care se acordă elevilor premiaţi la concursuri naţionale şi internaţionale, alte 50 de burse fiind burse de studiu în cuantum de 50 de lei pe lună pentru elevii care provin din familii defavorizate şi care au medii mai mari de 7.00.

De asemenea, potrivit hotărârii aprobate de consilierii locali, 234 de elevi vor primi în acest an şcolar burse sociale în valoare de câte 50 de lei pe lună. Bursele sociale se acordă elevilor, la cerere, în funcţie de situaţia materială a familiei sau a susţinătorilor legali. Valoarea totală a burselor care se vor acorda în anul şcolar 2016-2017 este de 121.960 lei pe lună. 
jooble.org