Avem nevoie de un minister al turismului și de un brand turistic clar

Avem nevoie de un minister al turismului și de un brand turistic clar(944)


 Reînființarea unui minister al turismului, o linie de finanțare, un brand turistic clar, o platformă bine structurată de prezentare a potențialului turistic national și campanii bine gândite de promovare sunt doar câteva dintre soluțiile creșterii turismului românesc, prezentate de europarlamentarul Claudia Țapardel, în cadrul celei de-a doua ediții a Conferinței de Management Modern în Turism.

Europarlamentarul român a mai arătat că, la nivel european, turismul are o contribuție la PIB de 10%, implicand peste 2 milioane de IMM-uri și 20 de milioane de tineri, în timp ce, în România, contribuția la PIB este de doar 1-2%, în acest context, sprijinul financiar, facilitățile fiscale, o linie de finanțare clară fiind foarte importante pentru stimularea domeniului.

În21016, turismul și patrimonialul national trebuie să fie mult mai bine promovate, trebuie să scoatem la lumină, prin campanii bine gândite, toate comorile ascunse pe care le avem. Pentru aceasta însă, avem nevoie de conectivitate și de o infrastructură pe măsură, fără un transport adecvat, nu putem accesa zonele deosebite din țara noastră”, a mai arătat Claudia Țapardel.

Turismul are nevoie de o viziune comună, pe termen lung, de interese care să îi unească pe cei implicați, pentru a dobândi rolul pe care îl merită în actualul context national. Este îndemnul la identificarea unei voci comune în materie de turism, pe care președintele Federatiei Industriei Hoteliere din România (FIHR), Călin Ile, l-a adresat celor peste o sută de participanți la cea de-a doua ediție a Conferinței de Management Modern în Turism.
jooble.org