Substanţe falsificate folosite la tratarea culturilor care distrug munca agricultorilor

Substanţe falsificate folosite la tratarea culturilor care distrug munca agricultorilor(960)


 Reprezentanţii Oficiului Fitosanitar Constanţa atrag atenţia că pe piaţă pot să apară substanţe falsificate, folosite la tratarea culturilor. Acestea nu doar că nu au efect, dar distrug şi munca agricultorilor, a viticultorilor sau pomicultorilor. Cei care au dubii, privind calitatea pesticidelor cumpărate se pot adresa coordonatorului Oficiului Fitosanitar Constanţa, Gheorghe Pascu.

„Noi trebuie să vedem proba pe care o deține. Urmărim imediat toată filiana produsului de unde provine, cine l-a fabricat, comercializare, prelevăm probe automat din stocul pe care îl are firma respectivă. Dacă este neconform se oprește de la comercializare, întreg stocul este distrus, se aplică o amendă contravențională. Produsului care a fost pe piață i se retrage omologarea pentru că nu răspunde cerințelor pieței. Analiza este contracost, nu este o sumă foarte mare, aproximativ 50-70 de lei pentru o probă, în funcție și de natura analizei”, a declarat pentru Radio Constanța coordonatorul Oficiului Fitosanitar Constanţa.

De regulă, falsurile sunt realizate foarte bine şi sunt greu de identificat. Un indiciu important ar putea să fie preţul semnificativ mai mic decât cel practicat de comercianţii recunoscuţi de pe piaţă.
jooble.org