Mesajul candidaților PNL Constanța pentru alegători - O prezență masivă la vot și o bună informare, esențiale pentru un Parlament mai curat

Mesajul candidaților PNL Constanța pentru alegători - O prezență masivă la vot și o bună informare, esențiale pentru un Parlament mai curat(796)


Candidatul PNL Constanța pentru Camera Deputaților, Ana Marcu, împreună cu managerul de campanie George Muhscină, au susținut joi, 17 noiembrie a.c., o conferință de presă în care au vorbit despre tema salarizării unitare, despre reforma Parlamentului și despre campania electorală susținută la nivel județean de PNL Constanța.

Conferința de presă a fost deschisă de George Muhscină, care s-a declarat mulțumit de modul în care a debutat campania electorală pentru PNL Constanța, apreciind că „prezența în teritoriu este excepțională”.

În ceea ce privește mesajul principal al Partidului Național Liberal în această campanie, și anume o reînnoire reală a clasei politice, managerul de campanie a precizat că "cetățenii rezonează cu noi și își doresc un Parlament mai curat, mai performant, o clasă politică nouă și oameni care au dus ceva la bun sfârșit în viață. Faptul că avem listele cu oameni integri și profesioniști care au realizat ceva în viață cred că face ca această rezonanță între noi și electorat să fie cea despre care vă vorbeam".

De asemenea, George Muhscina îi îndeamnă pe alegători să meargă la vot și să se informeze despre opțiunile pe care le au la dispoziție. "Dacă se informează cum trebuie, vor vedea că prin reînnoirea listei și prin calitatea candidaților de pe listă, au o flacără mai mare a speranței. Nimic nu este cert pe lumea asta, dar speranța nu trebuie să moară", a concluzionat liderul PNL.

În ceea ce o privește pe Ana Marcu, aceasta a făcut referire la proiectele pe care dorește să le implementeze în viitorul legislativ.

Primul dintre acestea se referă la mărirea salariilor bugetarilor într-o manieră sustenabilă și echitabilă.

„Noi trebuie să găsim măsuri care să rezolve probleme, nu doar să exploatăm sărăcia (...) Despre legea salarizării unitare suntem absolut convinși că prin aplicarea acesteia se va pune ordine în sistem (...) Se vor putea opera majorări salariale timp de 4 ani de zile, pentru toate categoriile de bugetari, într-o proporție de 30-40%, astfel încât la sfârșitul anului 2020 să avem un salariu mediu brut 4.328 de lei."

Referitor la cea de-a doua măsură, reforma parlamentară, Ana Marcu a precizat că vor exista mai multe modificări în sistem.

"Reforma parlamentară nu se poate face fără a se schimba fundamental modalitatea de selecție a candidaților. PNL a aplicat criteriile de integritate, s-a format o listă de candidați – oameni noi care vor fi la primul mandat în Parlament. Cel de-al doilea pas se referă la schimbarea funcționării Parlamentului, prin reguli noi și conduită, vot deschis și transparentizarea procesului legislativ. De asemenea, ar trebui implementat modelul de prezență de tipul celui din Parlamentul UE: fondul de remunerare în funcție de prezență!"
jooble.org