Târgul de Turism al României va avea o singură ediție din 2017, în februarie

Târgul de Turism al României va avea o singură ediție din 2017, în februarie(682)


Târgul de Turism al României (TTR) va avea o singură ediție din 2017, cea din luna februarie, a anunțat președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), Alin Burcea.

“Din 2017, nu vom mai organiza târgul din noiembrie. Este o decizie a ANAT, nu știu dacă este bine sau rău. Vom rămâne doar cu târgul din februarie. Oricum, din martie, cum era până în acest an, s-a dus în 2016 mult în februarie, ca să putem prinde perioada de early booking și să avem o perioadă mai lungă de vânzare. Avem și niște parametri care trebuie respectați, precum participarea la târgul de la Berlin care este foarte important pentru noi, precum și altele din capitalele europene. Anul viitor va exista, însă, un târg organizat de cei din Constanța”, a spus Alin Burcea.

La ediția TTR care începe azi în Capitală, la Romexpo se lansează în principal 90% din ofertele anului 2017.

“Acum fiind la jumătatea lui noiembrie tour-operatorii au deja ofertele pregătite, atât pentru intern cât și pentru cel extern. Plus ce a mai rămas din oferta de Revelion pentru că românii au învățat să cumpere din timp pachete turistice mai ieftine. Dacă acum 10 ani îmi spunea cineva că vom vinde litoralul românesc începând din octombrie pentru anul următor, aș fi zis că este o glumă. Hotelierii români s-au mișcat bine, litoralul este foarte cerut. Sper ca hotelierii să nu înceapă să ceară din ce în ce mai mulți bani”, a adăugat șeful ANAT.

În opinia acestuia, “hotelierii români s-au deșteptat”, după un an 2016 foarte bun și nu au crescut mult tarifele. Președintele ANAT a subliniat că anul 2016 a fost bun pentru hotelierii din mai multe țări europene și pe extern tour-operatorii vor avea probleme cu restrângerea paletei de destinații.

Cerere mare și ofertă mică’, a spus Burcea. Printre țările în care tour-operatorii își vor securiza mai greu ofertele pentru 2017 se află Spania, Grecia și Portugalia. Peste 230 de agenții de turism și tour-operatori din România, Austria, Bulgaria, Germania, Grecia, India, Iordania, Israel, Italia, Macedonia, Marea Britanie, Palestina, Republica Dominicană și Ungaria sunt prezenți, în perioada 17-20 noiembrie la ediția de toamnă a TTR. 
jooble.org