CONSTANȚA: Cros dedicat Zilei Mondiale a Diabetului

CONSTANȚA: Cros dedicat Zilei Mondiale a Diabetului(1017)


Asociaţia copiilor şi tinerilor cu diabet din județul Constanța ”Sweet Land”, Centrul de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice Constanța-organizatori, împreună cu Asociaţia Civilă de Prim Ajutor și Intervenție la Dezastru și Rotary Club Cetatea Tomis-parteneri vă invită să luați parte la crosul dedicat Zilei Mondiale a Diabetului, sâmbăta, 19 noiembrie, de la ora 11.00.

Locul desfășurării activității va fi în Parcul Tăbăcariei, pe o distanță de aprox. 1 km : de la parcarea „City Park Mall” până la restaurant „Zodiac” – traseu paralel cu Bulevardul Lăpușneanu.

Estimăm un număr de 200 de participanți – majoritatea copii diagnosticați cu diabet zaharat. Va fi o alergare care să dovedească faptul că diabetul nu ne împiedică să facem mișcare. Nu vrem câștigatori pe podium, de fapt, toți copiii și tinerii cu diabet zaharat vor fi „eroii” zilei și vor primi premii din partea sponsorului. Ei își vor testa glicemia înainte și după efortul fizic, pentru a demonstra, la fel, că sportul este esențial în menținerea optimă a stării lor de sănătate, transmit organizatorii.

Parteneri Media: Radio Constanța, Telegraf, Cuget liber, ReplicaOnline.

Asociaţia Sweet Land Constanţa este o organizație nonguvernamentală, nonprofit, înființată în anul 2008. Echipa care se implica în ajutorarea copiilor și tinerilor insulino-dependenți lucrează voluntar. Până în prezent are 130 de membri: copiii şi tinerii insulinodependenţi din judeţul Constanţa, părinţi, cadre medicale, elevi, studenţi voluntari şi jurnalişti.Sweet Land Constanţa face parte din Federaţia Asociaţiilor Persoanelor cu Diabet Zaharat din România si din Federația Volum care dezvoltă voluntariatul în România.
jooble.org