Majoritatea românilor își planifică vacanța de iarnă cu 2-3 luni înainte

Majoritatea românilor își planifică vacanța de iarnă cu 2-3 luni înainte(804)


Majoritatea românilor își planifică vacanța de iarnă cu două, trei luni înainte, unii chiar cu o jumătate de an înainte dacă aceasta implică o deplasare în străinatate pe o durată de cel puțin o săptămână, pentru a profita de prețuri mai mici, a declarat Răzvan Pascu, consultant în marketing turistic.

Acesta apreciază că românii sunt obișnuiți să petreacă sărbătoarea de Crăciun în familie, acasă sau la o pensiune dintr-o stațiune montană, dintre care preferate sunt cele de pe Valea Prahovei, Bran-Moieciu, Bucovina sau Maramureș.

“Dintre cei care aleg să plece din țară înainte de Crăciun, majoritatea aleg vacanțe destinate exclusiv târgurilor de iarnă, unde pot să socializeze la un pahar de vin fiert în aer liber, să se bucure de atmosfera festivă și, eventual, să testeze pârtiile de schi din zonă. Cele mai frecventate târguri de acest gen sunt în Praga, Viena, Budapesta, precum și în orașele germane München, Nürnberg și Rothenburg”, spune Răzvan Pascu.

În ceea ce privește vacanțele de Revelion, lucrurile se schimbă, destinațiile europene fiind uneori înlocuite cu cele intercontinentale, cum ar fi Dubai, Thailanda, Mauritius, Maldive, Republica Dominicană sau Bali. În ceea ce privește ofertele agențiilor de turism, TUI TravelCenter oferă, spre exemplu, sejururi de Revelion în Mauritius începând de la 1.765 euro/persoană la hotel de 5 stele, iar agenția specializată în destinații exotice, în grup sau personalizate, Eturia oferă un circuit în Thailanda cu Răzvan Pascu ca însoțitor de grup, cu Revelionul petrecut în Bangkok, la 2.450 de euro, 11 zile. Aceeași agenție oferă o vacanță de relaxare la plaje, în Seychelles, la prețul de 1.800 euro, dar și un sejur la plaja Punta Cana, în Republica Domincană, la 2.390 euro pentru 12 zile. Pentru cei dornici de un city-break în Europa, agenția online de turism Vola.ro oferă pachete către Sicilia, Budapesta, Spania, Nisa sau Londra începând de la 240 de euro/persoană. Cei care-și rezervă vacanțele prin Christian Tour până la mijlocul lunii noiembrie au reduceri de până la 40-50% la toate pachetele de Crăciun și Revelion, iar pachetele pentru Maldive costă de la 1.176 euro/persoană, în timp ce pentru Dubai, de la 736 euro/persoană/sejur.

Conform AGERPRES, de regulă, cei care își petrec sărbătorile de iarnă în țară își planifică singuri vacanțele, bazându-se pe sugestiile prietenilor sau pe propriile experiențe în destinații similare din România.

Pentru sejururi în străinatate, Răzvan Pascu spune că românii preferă să se documenteze pe internet, să solicite prețuri și opțiuni de cazare la agențiile de turism, după care să încheie tranzacția direct la agenție. Există însă și români care își rezervă vacanța de iarnă în România prin agenții de turism, așa cum sunt și români care aleg să facă rezervări pe Booking, Momondo sau Airbnb pentru cazare. 
jooble.org