Noile case de marcat vor putea fi achiziţionate în 2017

Noile case de marcat vor putea fi achiziţionate în 2017(739)


 Noile case de marcat vor putea fi achiziţionate de anul viitor, urmând ca de la 1 ianuarie 2018 Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) să se conecteze la ele, conform informaţiilor prezentate de preşedintele instituţiei, Dragoş Doroş.

De la 1 ianuarie 2018 ne conectăm cu casele de marcat. Anul care vine va începe comercializarea caselor de marcat. Acesta a fost un proiect de suflet al meu, dacă poţi să pui suflet în conectarea unor case de marcat la un server al ANAF, dar m-am implicat foarte mult, pentru că legea e de doi ani şi nu s-a întâmplat nimic. Eu am investit mult efort şi nervi ca să se întâmple cât mai repede şi sper ca specificaţiile să fie publicate în Monitor (Monitorul Oficial — n. r.) în câteva zile şi apoi să înceapă procedura tehnică de autorizare a modelelor care vor fi comercializate. Noi avem anul viitor nişte calendare cu marii contribuabili, mijlocii şi mici care trebuie să se conecteze. Eventual, dacă, dar eu nu vreau să zic asta, dar dacă se vor înregistra nişte întârzieri decalăm un pic calendarele ca să fie pentru toată lumea normal. Dar eu nu vreau să se întârzie”, a spus Doroş.

În ceea ce priveşte inspecţia fiscală, şeful ANAF afirmă că inspectorii se duc în control prea târziu şi constată sume prea mari.
jooble.org