Primul Centru de Excelență în Chirurgia Herniilor din România a fost acreditat în Ponderas Academic Hospital, de către Surgical Review Corporation (USA)

Primul Centru de Excelență în Chirurgia Herniilor din România a fost acreditat în Ponderas Academic Hospital, de către Surgical Review Corporation (USA)(954)


Ponderas Academic Hospital este singurul spital de chirurgie avansata din Romania cu trei acreditari internationale, iar Reteaua de sanatate REGINA MARIA isi consolideaza astfel pozitia de lider in calitatea serviciilor medicale, performanta aparaturii medicale si profesionalismul medicilor.

Ponderas Academic Hospital, parte din Reteaua de Sanatate REGINA MARIA a fost acreditat, in luna iunie 2016, ca Centru de Excelenta in Chirurgia Herniilor, de catre Surgical Review Corporation din Statele Unite ale Americii.

Certificarea americana a venit dupa un proces amplu de auditare, atat a spitalului, cat si a echipei medicale, efectuat de catre o echipa de specialisti din SUA, coordonata de Phd. Neil Hutcher, Chief Medical Officer in cadrul Surgical Review Corporation din North Carolina, USA.

Ponderas Academic Hospital este, astfel, singurul spital de chirurgie avansata din Europa de Est cu trei acreditari internationale, iar alaturi de Spitalul Baneasa – singurul din Romania acreditat international (JCI) pentru calitatea si siguranta ingrijirii pacientului, devin doi piloni importanti de sustinere a calitatii si profesionalismului medical in cadrul Retelei de Sanatate REGINA MARIA.

De altfel, pozitionarea de lider este sustinuta si de studiul independent Medibus, realizat la mijlocul acestui an de catre MedNet, in care REGINA MARIA a obtinut primul loc in ceea ce priveste calitatea serviciilor medicale in anul 2016, fiind, an de an, si furnizorul medical privat cu cei mai profesionisti medici si cu cea mai performanta aparatura medicala*. Pe langa Centrul de Excelenta in Chirurgia Herniilor (al doilea din Europa si al cincilea din lume cu acreditare americana SRC), Ponderas Academic Hospital detine si singurul Centru de Excelenta in Chirurgie Bariatrica si Metabolica din Europa de Est cu dubla acreditare – americana si europeana, dar si acreditarile Surgeon of Excellence in Chirurgie Bariatrica si Metabolica si Surgeon of Excellence in Chirurgia Herniilor, acordate unui pionier al chirurgiei laparoscopice din Romania, prof. dr. Catalin Copaescu. In contextul in care incidenta acestei patologii este foarte ridicata (pana la 10% din populatia generala si 20% dintre pacientii care au suferit interventii chirurgicale), existenta unui Centru de Excelenta dedicat acestei patologii a fost o necesitate. In plus, introducerea tehnicilor laparoscopice pentru solutionarea herniilor a revolutionat tratamentul adresat acestei patologii.

Acreditarea americana (SRC) a Centrului de Excelenta in Chirurgia Herniilor din Ponderas Academic Hospital certifica nu doar calitatea, ci si siguranta si rezultatele foarte bune demonstrate prin practica medicala din acest spital. Diagnosticarea, tratarea si monitorizarea procedeelor realizate in Ponderas Academic Hospital, si adresate acestei patologii complexe, sunt realizate in echipa multidisciplinara, in cadrul unui program dedicat pacientilor. Chirurgi, imagisti specializati in patologia peretelui abdominal (ecografie, CT, RMN), anestezisti, alaturi de cardiologi, gastroenterologi, pneumologi, nutritionisti, urologi si chirurgi de chirurgie plastica si reparatorie, decid asupra secventelor terapeutice, avand drept obiectiv rezolvarea optima a patologiei parietale, oricat de complexe ar fi ea, precum si evaluarea si corectarea cauzelor care au generat problema parietala. Pozitionarea de lider in calitatea serviciilor medicale si a performantei aparaturii medicale este sustinuta de:

o Ponderas Academic Hospital detine primul centru de training medical din tara, cu sali de operatii si antrenament integrate digital, avand la dispozitie sisteme audio-video de transmisie live Full HD 3D din salile de operatie in salile de curs.

o Acreditarea primului si singurului Centru de Excelenta in Chirurgie Bariatrica si Metabolica (IFSO) din Europa de Est – 2011 si Surgical Review Corporation – 2014

o Spitalul Baneasa este unicul centru fetal din Romania si primul si singurul spital din Romania acreditat international (JCI) pentru calitatea si siguranta ingrijirii pacientului.

o Premiera in Romania, la Spitalul Ponderas – prima operatie laparoscopica, care a utilizat tehnologia 3D, realizata in anul 2012 de prof. dr. Catalin Copaescu, la un pacient cu hernie inghinala.

o Premiera in Romania, la Spitalul Baneasa: dr. Hadi Rahimian de la Spitalul Baneasa si dr. Sergiu Stoica de la Brain Institute au operat, pe coloana vertebrala, o fetita de doar 1250 de grame, aflata inca in uterul mamei.

o Premiera in Romania, la Spitalul Euroclinic: prof. univ. dr. Petre Bratila a efectuat prima operatie total laparoscopica 3D, de tratament conservator al cancerului de col uterin.

o Premiera in Romania, la Spitalul Euroclinic: prof. Vlad Predescu a realizat o interventie chirurgicala pentru revizie totala de sold, la o pacienta cu varsta de 91 de ani.

o Operatie unica in Romania: conf. univ. dr. Petre Bratila a operat cu succes o tanara de 29 de ani, care a aflat ca are cancer de col uterin dupa ce a ramas insarcinata, iar aceasta a nascut o fetita perfect sanatoasa.

* Studiul MediBus 2016, realizat de MedNet
jooble.org