BACĂU sau CONSTANȚA ?

BACĂU sau CONSTANȚA ?(876)


Bacău şi Constanţa sunt oraşele care au rămas în competiţia pentru titlul de Capitala Tineretului din România în perioada 2 mai 2017 - 1 mai 2018 şi, implicit, pentru premiul în valoare de 50.000 de euro care va fi oferit câştigătorului.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, viitoarea Capitală a Tineretului din România va fi anunţată pe 13 noiembrie în cadrul unei ceremonii ce va avea loc la Timişoara, primul oraş din România care a primit acest titlu şi care şi-a asumat pionieratul programului în perioada 2 mai 2016 - 1 mai 2017.

Iniţiatorii programului - Consiliul Tineretului din România (CTR), Federaţia SHARE Cluj-Napoca, Grupul PONT şi Banca Comercială Română (BCR) - au stabilit că oraşele Bacău şi Constanţa au îndeplinit criteriile de înscriere în concurs, se arată în comunicat. Candidaturile celor două oraşe vor fi analizate de un juriu independent format din Andrei Popescu - secretar de stat, Ministerul Tineretului şi Sportului; Vlad Ştefan - preşedinte, Consiliul Naţional al Elevilor; Vlad Cherecheş - preşedinte, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România; Mihaela Gîrleanu - director executiv, Organizaţia Naţională "Cercetaşii României"; Traian Ispasiu - vicepreşedinte promovare, Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România; Anca Năstase - director executiv, Federaţia VOLUM; Mihai Vilcea - vicepreşedinte, Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Timiş; Bogdan Talmaciu - reprezentant, Tineretul Social Democrat; Maria Forna - preşedinte executiv, Tineretul Naţional Liberal; Vlad Ţone - preşedinte executiv, Tineretul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor; Gabriel Popa - preşedinte, Organizaţia de Tineret a Mişcării Populare; Konrad Res - coordonator regional, Conferinţa Tineretului Maghiar din România; Florin Godean - country manager, Adecco Romania şi un reprezentant Samsung.

Jurizarea se va face în funcţie de o serie de criterii, printre care motivaţia care a stat la baza fundamentării candidaturii, coerenţa viziunii, a misiunii şi a obiectivelor, corelarea proiectelor propuse cu strategii şi documente de politici publice de tineret. Oraşul câştigător va purta titlul de Capitala Tineretului din România în perioada 2 mai 2017 - 1 mai 2018 şi va câştiga un premiu în valoare de 50.000 de euro, acordat de Consiliul Tineretului din România, Federaţia SHARE Cluj-Napoca, Grupul PONT şi Banca Comercială Română.

Potrivit comunicatului citat, premiul reprezintă atât un punct de pornire pentru finanţarea proiectelor propuse de oraşul câştigător, cât şi o resursă disponibilă pentru contribuţia proprie în atragerea de surse adiţionale de finanţare. Capitala Tineretului din România este un program care funcţionează pe principii similare cu Capitala Europeană a Tineretului. 
jooble.org