Alteța Sa Regală Principesa Maria a României a onorat profesorii veterani ai Patrulei de Reciclare

Alteța Sa Regală Principesa Maria a României a onorat profesorii veterani ai Patrulei de Reciclare(778)


La Palatul Elisabeta, Alteța Sa Regală Principesa Maria a României s-a întâlnit pentru prima oară cu profesorii care au participat la toate edițiile și au contribuit la succesul programului Patrula de Reciclare de-a lungul primilor 5 ani de la lansarea acestuia.

Din octombrie 2015, programul național de educație de mediu Patrula de Reciclare se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Maria.

Profesori din patru județe au venit la Palatul Elisabeta pentru a fi felicitați personal de Principesa Maria. Prima ediție a programului a fost lansată în anul 2011, în 7 județe: Bistrița-Năsăud, Călărași, Hunedoara, Prahova, Teleorman, Timiș și Tulcea. 14 dintre dascălii care s-au înscris atunci, la prima ediție, au revenit în program, an după an, alături de echipele școlilor lor, pentru a promova colectarea selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice în comunitățile lor.

Alteța Sa Regală Principesa Maria a apreciat că ”Patrula de Reciclare a crescut la fel de frumos precum copiii care o formează. Programul dovedește că tinerii și educația pot schimba România în bine. Românii au devenit mai atenți față de mediul înconjurător și datorită lor. Tot ceea ce facem pentru natură facem pentru noi înșine.”

Alteța Sa Regală a înmânat trofee profesorilor invitați, a discutat cu aceștia despre cum privesc tinerii ideea voluntariatului și ce planuri au pentru ediția care tocmai a început. Patrula de Reciclare a început cea de-a VI-a ediție. Atât profesorii coordonatori cu vechime în program cât și cei care participă pentru prima oară vor încerca, împreună cu elevii lor și cu sprijinul comunităților lor, să ajute la reciclarea a peste 1.000.000 kg de deșeuri electrice în România, până pe 31 august 2017.

Printre Profesori onorați sunt şi Ion Zamfir, Colegiul ”Brad Segal”, Tulcea, Nerdiz Hussein, Școala Gimnazială nr.1, Măcin, Tulcea. 
jooble.org