EXPOZIŢIE DE ARTĂ ŞI CEREMONIAL LA MESELE REGALE, LA MUZEUL DE ISTORIE

EXPOZIŢIE DE ARTĂ ŞI CEREMONIAL LA MESELE REGALE, LA MUZEUL DE ISTORIE(1100)


 Constănţenii au ocazia de a vizita o expoziţie inedită, în care vor pătrunde în atmosfera specifică unei zile petrecute la Curtea Regală a României.

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, în parteneriat cu Muzeul Național Peleș și cu sprijinul financiar al Fundației Pontul Euxin, organizează expoziția Artă și Ceremonial la Mesele Regale.

Manifestarea este menită să omagieze împlinirea a 150 de ani de la aducerea pe tronul României a regelui Carol I şi a 135 de la Proclamarea Regatului.

Tematica aleasă este una spectaculoasă, fiind prezentate piese deosebite prin valoarea lor artistică, ce alcătuiau un veritabil ceremonial al servirii meselor. Serviciile de masă din porțelan, alături de tacâmuri de argint și pahare de cristal, așezate pe garniturile de mobilier ce completau decorul saloanelor Palatului Peleș, refac atmosfera de altădată, plină de fast, a curților regale.

Piesele fac parte din colecții de artă decorativă, realizate de artiști orfevrieri, sticlari, ceramiști și ebeniști de la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea.

În cadrul evenimentului de deschidere a expoziției va avea loc și prezentarea albumului Regalitatea și Marea, semnat de Doina Păuleanu.

Expoziţia poate fi vizitată în perioada 28 octombrie – 28 decembrie.
jooble.org