BUBICO

BUBICO(2161)


În războiul taxelor, Decebal Făgădău, primarul Constanței, a pierdut net disputa cu ACIA, care a făcut, prin Andrei Popescu, uitat birul pus pe protecția și liniștea noastră personală. Care liniște? Kakaia protecția, că mie mi-au spart hoții de patru ori casa în vara acestui an! Cea mai grea lovitură mi-au dat-o în noaptea de Înviere, când mi-au luat leptopul burdușit cu pamflete scrise în ultimii ani! Domnul Rapotan, să trăiți! În timpul serviciului meu nu s-a mai furat nimic deosebit...

Revin la subiect. De când cu războiul amintit, primarul caută răzbunarea cu lumânarea, ținta fiind consilierul independent Popescu, un veritabil vânător de taxe! Deocamdată, primarul recurge la șicane de tot felul, prelungind voit perioada de tatonare. După anularea taxei de liniște, Decebal Făgădău vrea să o înlocuiască urgent cu alta!Una mai câinoasă și mai tăioasă, ca să nu mai putem respira niciodată în voie! Doar cu aprobarea dumnealui! Eventual, cu punga, precum aurolacii...

Cu alte cuvinte, la acest capitol, Popescu anulează, iar Făgădău inventează!

Desigur, inventează noi biruri! Culmea, la concurență cu propriul său partid, care, se știe, a votat pentru anularea, la nivel național, a peste 100 de taxe dintre cele agreate de primarul nostru drag și bun!

Dragnea anulează, Făgădău inventează un îndulcitor al taxei de protecție! Sigur, în cazul Dragnea, avem de-a face cu un populism deșănțat, dar nici Decebal, cu calul lui, nu e prea departe de o asemenea catalogare...Scopul este electoral ca lumina zilei, că doar ne-am mai fript cu pesediștii! Știți vorba aia, dragă, dragă...

De când a intrat în zodia cămilei cu barbă, deși nu bea apă multă, Decebal Făgădău nu reușește să scape de cocoașa din dotare, dându-și, în repetate rânduri, cu stângul în dreptul. Respectiva cocoașă, care a început să semene cu un buboi, își trage seva din complexul personal pe care domnul primar îl are față de Radu Mazăre, umbra care, ori de câte ori domnia sa dă cu oiștea-n gard, îl sancționează cu o castană, două, chiar trei, în funcție de gravitatea faptei. Urmează genoflexiunile, țară, țară, vrem ostași, mersul piticului, bâza americană și arunc-o pe bunica din tren, cu Felix Stroe în rolul principal!

Poate ați observat că, de la o vreme încoace, primarul nostru merge oarecum aplecat pe dreapta față de axul drumului, aceasta fiind singura măsură viabilă menită să-i protejeze zonele sensibile. Când îmbracă țoalele lui Mazăre, la figurat, desigur, ca să semene cât mai mult cu putință cu mentorul său, crapă toate pe el. Inclusiv pantalonii în fund, după modelul Iliescu, sărac și cârpit exact în locul amintit.

Sub povara cocoașei de cămilă, Făgădău exersează de zor luatul peste picior, dar, față de protectorul său, emite doar glumițe ieftine și răutăcioase, inclusiv la adresa unor consilieri, care au efectul bulbucilor produși într-un butoi plin cu varză murată, cu efect negativ direct asupra centralelor pe gaze din apartamente.

Aflat, încă, sub efectul generat de ultimele două cutremure înregistrate pe teritoriul României, din care unul în Marea Neagră, Decebal Făgădău și-a plâns soarta, la Radio Sky, pe umărul lui Florin Munteanu, chiar pe locul rezervat, de regulă, oligarhilor din urbea noastră... Dacă s-a dorit ca emisiunea respectivă să fie una umoristică, ceva în genul unda veselă, ba-i aici, ba nu-i aici, atunci, cu siguranță, scopul a fost atins. Deși, practic, nu spune nimic, primarul nostru drag se remarcă prin bogăția sa de cuvinte, mai puțin argumente, exprimată printr-un simplu îngâ, ceea ce înseamnă că a pus punctul pe i.  

Adevărul este că, după un început dezastruos de mandat, nu sunt prea multe de spus...

Din acest motiv, comunicarea se face pe bază de mimică și cu alfabetul Morse în brațe, cu bătaia vârfului de creion pe ce are mai scump primarul, ca bărbat feroce.

În situația dată în care se află Făgădău, nu ține nici măcar scuza cu greaua moștenire, dumnealui fiind o vreme viceprimar, cu o contribuție directă la starea jalnică în care se află Constanța.

Cum Decebal nu poate să-l critice pe Decebal, primarul, bazându-se pe teoria țapului ispășitor, a pus repede în practică o diversiune producție proprie, pentru că, la noi, este Buftea doi...

Conform noului scenariu, domnul primar nu poate lucra, nici măcar nu se poate face că lucrează, din cauza asociațiilor care îl bombardează cu tot felul de reclamații! Așa numește dumnealui propunerile și sugestiile celor de la ACIA !

Adică,zice dumnealui, într-o formulare perversă, reclamații, ca să sune provocator pentru cei care țin la liniștea primarului, mai ales că acestea sunt făcute, nu-i așa?, de niște tineri care, zice edilul, nu au făcut nimic la viața lor! Cu alte cuvinte, niște tineri și ei, care vor, cu reclamațiile lor, să-i afecteze viitorul politic!

Ca să ajungă liderul PSD Constanța, Făgădău ar trebui să-l arunce pe Felix Stroe din tren! Grea misiune!

Ați auzit ca vreodată Felix să doarmă în front!

Făgădău mizează pe sprijinul neprecupețit al domnului Dragnea, ceferistul de serviciu, același care i-a deschis ușa din mersul trenului și lui Victor Ponta!

În rest, primarul Făgădău se plimbă toată ziua cu un cățeluș flocos pe străzile cenușii ale orașului, care face slalom printre picioarele trecătorilor.

Cățelușul cu pricina e demisia pe care ar fi trebuit să și-o dea în numele promisiunilor electorale neonorate...

Cât privește reclamațiile celor care, zice el, nu au făcut nimic în viață, acestea fac parte din obiectul de activitate al primarului...

Cât privește demisia, aceasta poartă un nume - BUBICO !      
jooble.org