România, locul patru în UE la scăderea lucrărilor de construcţii, în august

România, locul patru în UE la scăderea lucrărilor de construcţii, în august(691)


Polonia, Suedia, Spania şi România au înregistrat în august cel mai semnificativ declin al lucrărilor de construcţii din Uniunea Europeană, comparativ cu luna precedentă, arată datele publicate de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

La nivelul Uniunii Europene, lucrările de construcţii au scăzut în august cu 1,3%, iar în zona euro s-a înregistrat un declin de 0,9%. În rândul statelor membre, lucrările de construcţii au înregistrate cele mai mari creşteri în Slovacia (6,7%), Ungaria (4,6%) şi Italia (3,4%), iar cel mai semnificativ declin în Polonia (minus 5,5%), Suedia (minus 5,4%), Spania (minus 3%) şi România (minus 2,8%).

În august 2016, comparativ cu perioada similară din 2015, lucrările de construcţii au înregistrat un avans de 0,9% în zona euro şi un declin de 0,5% în Uniunea Europeană. În rândul statelor membre, lucrările de construcţii au înregistrat cele mai mari creşteri în Olanda (13,6%), Suedia (12%), Italia (4,2%) şi Franţa (2%) iar cel mai semnificativ declin în Polonia (minus 21,8%), Slovenia (minus 14,5%) şi Bulgaria (minus 10,2%). România a înregistrat un declin de 5,8% în august, după un avans de 0,2% în iulie.
jooble.org