Proprietarul Phoenicia ridică alte două hoteluri pe litoralul românesc

Proprietarul Phoenicia ridică alte două hoteluri pe litoralul românesc(1052)


Omul de afaceri Mohammad Murad, unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din țară, vrea să construiască două noi unități de cazare pe litoral, investiție evaluată la 7 milioane euro. Murad controlează șase unități hoteliere pe litoral.

"Construiesc la mare, lângă complexul Phoenicia Holiday Resort, două hoteluri (Boutique Phoenicia si Phoenicia Luxury), unu cu 150 de apartamente și mai fac un hotel boutique cu 50 de apartamente. În total, investiția în cele două se ridică la 7 milioane de euro, din care 5 milioane de euro vor proveni de la bănci, iar restul fonduri proprii. Sunt în discuții cu mai multe bănci pentru acest credit, băncile sunt chiar deschise, avem o relație bună", a spus pentru ZF Mohammad Murad. Investiția în creșterea capacității de cazare pe litoralul românesc vine în urma rezultatelor bune pe care le-au avut unitățile existente, dar și a cererii în creștere venită din partea turiștilor. Mulți români au preferat în acest an litoralul turcesc pe cel românesc, având în vedere atentatele din Turcia, din Istanbul. Hotelierii din nordul litoralului au avut aproape toate camerele ocupate pe întreg sezonul estival. Antreprenorul precizează că sezonul acesta a fost cel mai bun de până acum pentru unitățile pe care le controlează în Năvodari, gradul mediu de ocupare pe toate hotelurile fiind de 94%: "

Veniturile hotelurilor de la mare au crescut cu 12% în acest sezon față de cel de anul trecut. Anul viitor vom avea o capacitate de cazare mai mare cu 200 de apartamente datorită celor două hoteluri noi".
jooble.org