PNL Constanța - Susținere puternică pentru Platforma România 100

PNL Constanța - Susținere puternică pentru Platforma România 100(917)


Președintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir, vicepreședintele PNL Constanța Robert Boroianu, consilier județean și candidat la Camera Deputaților, precum și consilierul județean George Muhscină, șeful campaniei electorale a PNL Constanța, au semnat pentru susținerea Platformei România 100, lansată la începutul acestei săptămâni de premierul Dacian Cioloș.

„Reformarea clasei politice este absolut necesară pentru a readuce credibilitatea în instituțiile statului, mai ales la nivelul Parlamentului României. La Constanța, Partidul Național Liberal a dat un semnal puternic de reînnoire și de reformare a clasei politice. Este firesc și evident că principiile noastre și cele enunțate de premierul Dacian Cioloș sunt convergente”, a declarat președintele PNL Constanța, deputatul Gheorghe Dragomir.

La rândul său, vicepreședintele PNL Constanța, Robert Boroianu, a afirmat că a semnat pentru susținerea Platformei România100 „pentru că și în România se poate guverna cu onestitate și integritate. Vă invit să susțineți Platforma România100!”.

Consilierul județean liberal George Muhscină a declarat că susține Platforma România 100 pentru că „răspunde concret dorințelor electoratului din România anului 2016. Cred că acest set de principii și proiecte poate să fie numitorul comun care coagulează dreapta românească! Cu toții ne dorim o clasă politică nouă și performantă. PNL Constanța a făcut un prim pas important în această direcție prin propunerea pentru alegerile parlamentare de candidați 100% noi”.

Lista de semnături pentru susținerea platformei lansată de premierul Dacian Cioloş a crescut exponențial, ajungând la peste 43.000 în mai puţin de două zile. Pe rețelele de socializare propunerea premierului a strâns peste 26.000 de aprecieri şi peste 13.000 de distribuiri, record absolut pentru acest an.

 

Platforma program România 100 prezentată de prim-ministrul Dacian Cioloş :

 De ce?

"Am promis că nu voi candida în aceste alegeri și că nu mă voi implica politic pe durata acestui mandat. Decizia mea rămâne fermă, iar Guvernul pe care îl conduc rămâne unul independent.

Mandatul de Premier pe care l-am preluat în noiembrie 2015 a avut obiectivul de a asigura stabilitatea politică și economică a țării. Totodată, a avut rostul de a da partidelor politice răgazul necesar să se reformeze, să recâștige încrederea oamenilor, să se deschidă mai mult spre societate.

Unele partide nu par să fi mers pe această cale. Acest an de guvernare excepțională, independentă politic, a fost pentru ele doar o formă de a trage de timp, pentru a lăsa să se domolească energiile descătușate de #Colectiv. În esență, modul lor de a se raporta la oameni, la alegători, a rămas același.

Am dorit să arătăm că România se poate guverna și altfel – cu onestitate, corectitudine, integritate. Eu cred că în România poate exista un alt mod de a administra interesul public, deschis, în dialog cu oamenii, pornind de la ideea ca interesul general este mai bine servit de o administrație profesionistă și nu politizată. Asta am început să fac în acest an. Nu totul a mers bine, dar am încercat să corectăm cu onestitate greșelile făcute.

Dar, tocmai pentru că acum am această experiență, cred că schimbarea poate să continue. Din punctul meu de vedere, un proiect de guvernare după alegerile din 11 Decembrie 2016 ar trebui dezvoltat în baza unor principii asumate public, susținute de partidele, de oamenii politici, de grupurile civice sau organizațiile societății civile, de oamenii de afaceri, de fiecare dintre noi, cei care credem că această schimbare e necesară.

În 2018, România va celebra centenarul Marii Uniri. 100 de ani au însemnat cicluri dramatice, de la totalitarism către democrație, de la războaie și crize profunde la integrarea în NATO și Uniunea Europeană. Dacă vrem ca România să crească, avem nevoie de o reformă profundă a statului. Avem nevoie de o reîmprospătare profundă a clasei politice, de principii pe care noi, ca societate, să ni le asumăm dincolo de angajamente politice și cicluri electorale.

De aceea, vă propun Platforma #Romania100 – România la 100 de ani - 10 principii ale unei guvernări pentru cetățeni, însoțite de un portofoliu de proiecte naționale care cred că ar trebui continuate sau începute de guvernul viitor. O platformă pentru a ne recâștiga încrederea în România și în noi înșine."

 

Sprijinul pentru Platforma #Romania100 se realizează prin semnatură pe website-ul gratuit www.petitieonline.com. 
jooble.org