Pensionarii vor beneficia de bilete gratis la teatru, film și alte activități culturale

Pensionarii vor beneficia de bilete gratis la teatru, film și alte activități culturale(624)


O nouă inințiativă legislativă își propune să faciliteze pensionarilor dreptul de a se bucura iar de artă și cultură, prin oferirea de bilete gratis la teatru, film și concerte.

Pensiile sunt foarte mici și mulți dintre pensionari nu își mai permit să ajungă măcar o dată pe an la un spectacol. Banii pe care îi primesc abia dacă le ajung pentru necesitățile din viața de zi cu zi, notează romaniatv.net.

Înainte de a ieși la pensie, mulți dintre ei aveau obiceiul de a merge la o piesă de teatru, la un film sau la operă cel puțin o dată pe lună, însă această mod frumos de a-și petrece timpul le-a fost răpit de banii mult prea puțini.

Astfel, noua lege care va fi depusă la Parlament le va permite pensionarilor cu un venit mai mic de 1500 de lei pe lună să poată beneficia de 4 intrări lunare gratuite la teatru, film, concerte, expoziții de artă sau alte activități culturale.

”Foarte mulți pensionari mergeau măcar odată pe lună la spectacole, filme, teatru sau expoziții atunci când erau în activitate. Acum, din cauza veniturilor reduse, nu își mai permit acest lucru. De aceea, propun să le facilităm accesul la cultură bunicilor noștri, prin acordarea a 4 intrări gratuite la manifestările culturale din zona în care locuiesc”, a declarat senatorul PSD, Ionel Agrigoroaei, întemeietorul legii.
jooble.org