Agenţia Christian Tour mizează pentru 2017 pe zborurile directe din Timişoara, Cluj Napoca și Iaşi către destinaţii din Grecia, Spania sau Turcia

Agenţia Christian Tour mizează pentru 2017 pe zborurile directe din Timişoara, Cluj Napoca și Iaşi către destinaţii din Grecia, Spania sau Turcia(835)


Agenţia de turism Christian Tour a ajuns la vânzări de 62 de milioane de euro, cu 200.000 de turişti până în luna septembrie.

Suntem deja foarte aproape de cifra de afaceri pe care am estimat-o pentru anul 2016 pe tot grupul Christian Tour, şi anume de 75 mil. euro. În sezonul 2016, pe lângă sejururi, au fost foarte căutate circuitele către Elveţia, Cehia, Italia, Anglia, Israel, Croatia, Spania sau ţările nordice (Scandinavia)”, spune Marius Pandel, CEO Christian Tour.

Altfel, sezonul de vară a adus companiei o creştere de 20% a cifrei de afaceri, cele mai căutate destinaţii fiind cele din Grecia, precum Creta, Corfu, Zakynthos, dar şi Antalya (Turcia) şi staţiunile din Bulgaria. La acestea s-a adăugat Spania, cu Tenerife, Mallorca, Ibiza sau Costa Brava. Iar pentru vara 2017, ca o noutate este charterul de Gran Canaria.

Ca parte a strategiei de dezvoltare, agenţia a anunţat că introduce plecări din oraşe care până acum nu beneficiau de zboruri directe către unele destinaţii din Grecia, Spania sau Turcia, vizate fiind aeroporturile din Timişoara, Cluj Napoca, Iaşi, Craiova. Şi tot strategic, ofertele early booking reprezintă un alt punct de dezvoltare. Anul trecut, în perioada octombrie-decembrie 2015, acest program a generat circa 40% dintre înscrierile pentru sezonul de vară 2016. Nu e de mirare, reducerile de până la 50%, aplicate vacanţelelor cumpărate până pe 15 decembrie, sunt foarte căutate de către turiştii români în special pentru destinaţii precum Spania, Grecia, Turcia sau Bulgaria. La înscriere, turiştii plătesc un avans de doar 25 de euro, iar diferenţa o achită cu până la 21 de zile înainte de data plecării. Pe de altă parte, la începutul anului, Christian Tour a făcut un pas decisiv în dezvoltarea pieţelor de ”outgoing” din jurul României, deschizând sub brandul propriu, agenţii în Budapesta, Varşovia, Belgrad şi Chişinău. Turoperatorul român s-a concentrat pe două tipuri de produse turistice: pe de-o parte a venit cu pachete proprii de vacanţe pe charterele cu avionul şi autocarul către destinaţii din Grecia şi Turcia, iar pe de alta a adaptat programele de circuite culturale, toate după reţeta folosită cu succes şi în România.

Rezultatele obţinute de Divizia Internaţională a companiei în primele luni de la deschidere înseamnă o cifră de afaceri de aproximativ 3 milioane de euro. Agenţia preconizează că în 2017 va vinde pe aceste pieţe vacanţe în valoare de 6 milioane de euro, iar pentru 2018 mizează pe vânzări de 17-20 milioane de euro în toate sediile din Polonia, Ungaria, Serbia şi Republica Moldova.
jooble.org